Bani mai mulți pentru personalul medical și de specialitate Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 338 Vizualizări

Bani mai mulți pentru personalul medical și de specialitate

Președintele Comisiei pentru Sănătăte şi Familie din Camera Deputaților, conf. univ. dr. Florin Buicu, a anunţat că personalul medical și de specialitate din spitale va primi bani în plus după promulgarea unei modificări legislative aprobate miercuri, 8 iunie, de Camera Deputaților.
„Personalul medical și de specialitate din spitale poate primi bani în plus. Nu de la Guvern. După promulgarea de către președintele României a modificării legislative aprobate azi (n. red. – 8 iunie) de Camera Deputaților, medicii și personalul medical de specialitate pot beneficia de o creștere a veniturilor.
Camera Deputaților în calitate de for decizional a aprobat astăzi, 8 iunie 2016, modificarea Legii 95/2006, în sensul introducerii posibilității ca Autoritățile Publice Locale (APL) – consilii județene sau consilii locale – să acorde medicilor până la 2 salarii minime – 2500 lei lunar, prin Hotărâre a APL, în afară de salariu. La articolul 193 al Legii 95/2006, după alineatul (6) se introduce un nou alineat, alin.(6)1, cu următorul cuprins:
„(6)1 Ministerul Sănătăţii, ministerele şi instituţiile cu reţea sanitară proprie pot acorda personalului medical şi de specialitate stimulente financiare lunare, în limita a două salarii minime brute pe ţară a căror finanţare este asigurată din veniturile proprii ale acestora, în limita bugetului aprobat.”
Art. 199 aliniatul (2) al modificării legislative prevede: „Autorităţile administrației publice locale pot acorda personalului medical şi de specialitate din spitalele publice din reţeaua sanitară proprie stimulente financiare lunare, în limita a două salarii minime brute pe ţară, în baza hotărârii autorităţilor deliberative ale autorităţilor administraţiei publice locale, în limita bugetului aprobat”, a declarat deputatul de Mureș conf. univ. dr. Florin Buicu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE