Home / Sanatate / Bani mai mulți pentru personalul medical și de specialitate

Bani mai mulți pentru personalul medical și de specialitate

Președintele Comisiei pentru Sănătăte şi Familie din Camera Deputaților, conf. univ. dr. Florin Buicu, a anunţat că personalul medical și de specialitate din spitale va primi bani în plus după promulgarea unei modificări legislative aprobate miercuri, 8 iunie, de Camera Deputaților.
„Personalul medical și de specialitate din spitale poate primi bani în plus. Nu de la Guvern. După promulgarea de către președintele României a modificării legislative aprobate azi (n. red. – 8 iunie) de Camera Deputaților, medicii și personalul medical de specialitate pot beneficia de o creștere a veniturilor.
Camera Deputaților în calitate de for decizional a aprobat astăzi, 8 iunie 2016, modificarea Legii 95/2006, în sensul introducerii posibilității ca Autoritățile Publice Locale (APL) – consilii județene sau consilii locale – să acorde medicilor până la 2 salarii minime – 2500 lei lunar, prin Hotărâre a APL, în afară de salariu. La articolul 193 al Legii 95/2006, după alineatul (6) se introduce un nou alineat, alin.(6)1, cu următorul cuprins:
„(6)1 Ministerul Sănătăţii, ministerele şi instituţiile cu reţea sanitară proprie pot acorda personalului medical şi de specialitate stimulente financiare lunare, în limita a două salarii minime brute pe ţară a căror finanţare este asigurată din veniturile proprii ale acestora, în limita bugetului aprobat.”
Art. 199 aliniatul (2) al modificării legislative prevede: „Autorităţile administrației publice locale pot acorda personalului medical şi de specialitate din spitalele publice din reţeaua sanitară proprie stimulente financiare lunare, în limita a două salarii minime brute pe ţară, în baza hotărârii autorităţilor deliberative ale autorităţilor administraţiei publice locale, în limita bugetului aprobat”, a declarat deputatul de Mureș conf. univ. dr. Florin Buicu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Primăria Iernut are viceprimar!

Sala Mică a Casei de Cultură Iernut a găzduit joi, 29 octombrie, întrunirea în ședință …