Expoziţie cu vânzare de produse tradiţionale, la Sighişoara Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 321 Vizualizări

Expoziţie cu vânzare de produse tradiţionale, la Sighişoara

999Fundaţia “Mihai Eminescu Trust”, împreună cu meşteşugarii din comunităţile rurale din împrejurimile Sighişoarei şi în colaborare cu designerul Iulia Albu au inaugurat joi, în Cetatea Medievală din Sighişoara, o expoziţie cu vânzare de produse tradiţionale.
Vizitatorii vor avea ocazia de a găsi atât produse tradiţionale meşteşugăreşti (produse de artizanat, covoare şi pături ţesute, papuci de pâslă), produse alimentare pregătite după reţete tradiţionale (pâine de casă, zacuscă, gemuri, siropuri, murături) cât şi produse cu motive tradiţionale reinterpretate cu sprijinul designerului Iulia Albu.
Expoziţia are scopul nu numai de a asigura promovarea produselor provenite din mediul rural, dar şi de a creşte gradul de conştientizare a publicului larg asupra valorii acestora şi sprijinului acordat meşteşugarilor locali prin cumpărarea acestor bunuri realizate în mod tradiţional, a anunţat joi, Angela Mathe, din partea Fundaţiei „Mihai Eminescu Trust”.
Expoziţia din Cetatea Medievală Sighişoara se derulează în cadrul proiectului “Economic Opportunities for Multiethnic Villages (ECOM Villages)”, este amplasată pe strada Zidul Cetăţii, în imediata vecinătate a Turnului Cojocarilor, şi va fi organizată de acum fiecare zi de joi, în perioada iunie-septembrie.
Potrivit Angelei Mathe, obiectivul general al proiectului este încurajarea şi responsabilizarea comunităţilor, mai ales a grupurilor vulnerabile din satele Archita, Mălâncrav şi Viscri să participe la dezvoltarea economiei locale.
Proiectul “Economic Opportunities for Multiethnic Villages (ECOM Villages)” este cofinanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE