Home / Politic / Sesizare UDMR, transmisă organelor de urmărire penală

Sesizare UDMR, transmisă organelor de urmărire penală

Distribuie

444Biroul Electoral de Circumscripţie numărul 1 din Târgu-Mureş a decis, miercuri, să trimită organelor de urmărire penală sesizarea UDMR referitoare la posibile infracţiuni săvârşite după finalizarea procesului electoral din data de 5 iunie, a declarat locţiitorul biroului, Robert Tunsu.
“Sesizările formulate de UDMR şi de candidatul Soos Zoltan au fost analizate, miercuri, în şedinţa Biroului Electoral. În ce priveşte sesizarea UDMR, de pretinsa săvârşire a unor fapte de natură penală, s-a dispus trimiterea acesteia la organele de urmărire penală. În ceea ce priveşte cererea de renumărare a voturilor, s-a dispus trimiterea acesteia către Biroul Electoral Central ca singurul organ abilitat să soluţioneze o astfel de cerere”, a precizat Robert Tunsu.
Candidatul independent la Primăria Târgu-Mureş, Soos Zoltan, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul UDMR Mureş, că a solicitat Biroului Electoral Central renumărarea voturilor exprimate în municipiu şi a adus o serie de acuzaţii grave cu privire la o posibilă fraudare a alegerilor.
Soos Zoltan a susţinut că actualul primar, Dorin Florea, care a câştigat alegerile la Târgu-Mureş cu un avans de 1.725 voturi, ar fi folosit “foarte multe metode prin care ar fi influenţat dorinţa alegătorilor” şi că “a îndemnat angajaţii Primăriei să ajute la anularea votului”.
De cealaltă parte, primarul reales al municipiului Târgu-Mureş, Dorin Florea, a declarat miercuri, pentru Agerpres, că UDMR “nu ştie să piardă”, fiind învinsă cinci ori la rând în competiţia electorală pentru Primăria Târgu-Mureş, şi a afirmat că îl va acţiona în judecată pentru calomnie pe Soos Zoltan, care a candidat independent susţinut de Uniune.
În urma centralizării finale a voturilor din secţiile de votare din Târgu-Mureş, candidatul independent Dorin Florea a câştigat alegerile locale cu 42,95% (27.262 de voturi), devansându-l 1725 voturi pe principalul său contracandidat, Soos Zoltan, care a obţinut 40,24% (25.537 de voturi).

(Sursa: www.agerpres.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Lista candidaților UDMR pentru Consiliul Local Târgu Mureș

Distribuie Adunarea Generală a UDMR Târgu Mureș a decis joi, 21 martie, ordinea pe lista …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.