O delicioasă prăjitură franţuzească Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 230 Vizualizări

O delicioasă prăjitură franţuzească

La început de vară, unul dintre cele mai apetisante deserturi poate fi clafoutis cu cireşe, scrie revista One. În mod tradiţional, în clafoutis se pun cireşele cu tot cu sâmburi însă, preparat în acest fel, poate fi mai dificil de savurat. De reţinut că aluatul trebuie să iasă un pic gumat, textura aceasta dă tot farmecul prăjiturii
Ingrediente:
2 căni de cireşe, fără sâmburi
3 linguri migdale
3 ouă
 3/4 cană zahăr
1 lingură zahăr brun
1/2 cană făină
sare
1 cană lapte
 3/4 linguriţă esenţă de migdale
1 1/2 linguriţă esenţă de vanilie
zahăr pudră
Mod de preparare:
Încălzeşte cuptorul la 177 grade Celsius.
Unge cu unt şi presară făină într-o tavă. Împrăştie pe fundul acesteia cireşe şi migdale mărunţite.
Bate ouăle cu zahărul, adaugă făina şi sarea şi amestecă bine.
Adaugă laptele, esenţa de migdale şi cea de vanilie. Compoziţia ar trebui să fie mătăsoasă. Toarn-o în tavă, peste cireşe şi migdale.
Se ţine la cuptor pentru 35-40 de minute. După ce se răceşte, se pudrează cu zahăr.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE