Primul curs pentru instructorii de fitness în Târgu-Mureș Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 1537 Vizualizări

Primul curs pentru instructorii de fitness în Târgu-Mureș

În această perioadă, în sala de fitness a clubului Agora Gym, aflată pe strada Regele Ferdinand nr. 4 din Târgu-Mureș (lângă supermarketul Merkur din cartierul Tudor), se desfășoară în premieră un curs de instructaj pentru inițierea instructorilor de fitness din Târgu-Mureș, dar nu numai. La inițiativa grupului de instructori Profesional Academy, cu sediul în Oradea, au început cursurile pentru acreditarea internațională a posesorilor de cluburi care funcționează în orașele în care această activitate cunoaște o puternică dezvoltare, unii cu acreditări obținute anterior, dar și alții, care nu au personal acreditat, în ciuda faptului că majoritatea dintre aceștia sunt sau au fost sportivi de performanță în această ramură, înrudite, sau dornici de a se iniția într-o ramură de interes. În sala deschisă în luna ianuarie a acestui an de Claudiu Marta activitatea în fiecare sfârșit de săptămână este una foarte intensă.

Informații despre aceste cursuri ne oferă organizatoarea cursurilor, clujeanca Anamaria Tatu. „Ne-am orientat spre orașele în care această activitate cunoaște o puternică dezvoltare și am ales Târgu-Mureșul deoarece are multe săli și o cultură pentru sport foarte dezvoltată, dar nu s-au ținut până în prezent cursuri. Această calificare este oferită de forurile competente și cei interesați o pot practica până la nivelul de sport de performanță. Ne-am propus această activitate tocmai pentru a-i îndruma pe cei interesați și mergem în orașele unde suntem solicitați, unde există și interes”, ne spune Anamaria Tatu.

Pregătiri intense, cu adevărați profesioniști

Formarea profesională de desfășoară pe parcursul a patru weekend-uri, cu un program foarte intens, în zilele de sâmbătă și duminică. Acest curs intens se desfășoară cu ore de teorie, care cuprind inclusiv elemente de anatomie (sistem locomotor, cardio vascular…), teoria antrenamentului, comunicare, nutriție, prim ajutor în caz de evenimente nedorite. Acestea sunt urmate de probele practice, în sală, cu instrucțiuni exacte pentru felul în care trebuiesc efectuate antrenamentele. Cursurile pot cuprinde două sesiuni, pe două nivele. Al doilea este destinat celor care fac pregătirea sportivilor de performanță, a persoanelor cu diverse probleme medicale, sau pentru femei însărcinate. Instructajul este efectuat de personal calificat și specializat pentru fiecare latură. Cei doi care conduc alături de Anamaria Tatu cursurile de la Târgu-Mureș sunt Virgil Rus, fost gimnast de performanță, lector la Universitatea Babeș-Bolyai, extensia Bistrița, doctor în educație fizică și sport, cu perste 35 de ani experiență în domeniu, și o altă clujeancă, Alexandra Pintea, forța grupului de instructori, un model pentru orice femeie, mai ales după ce a adus pe lume doi copii.

DSC_0690De regulă, aceste cursuri sunt efectuate cu grupe de câte 8-10 cursanți, poate ajunge în unele localități la 30-40, dar cererea în cursul de la Târgu-Mureș a corespuns cu numărul ideal pentru Profesional Academy, care este de 15-16. La cursuri participă cursanți nu doar din Târgu-Mureș, ci și din alte localități, Reghin, Târnăveni, sau chiar din județul Bistrița Năsăud. „Am găsit aici numărul ideal de participanți, care dau și mai mult dinamism întregii activități. Vin nu doar posesori de săli de fitness, ci și profesori de sport sau pasionați, amatori de a primi această acreditare. În plus, avem un grup de traineri deosebit de valoroși, cum sunt cei doi care se ocupă de această serie, cu un instructor care este o adevărată enciclopedie în domeniu, cum este Virgil Rus și o colegă așa cum este Alexandra Pintea, care poate constitui un exemplu pentru orice femeie. Cursanții sunt pregătiți pentru a-și pregăti viitorii elevi în funcție de ce își doresc aceștia”, a adăugat Anamaria Tatu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE