Home / Politic / Dobre, şah la Gliga pentru renaşterea USL. UDMR negociază

Dobre, şah la Gliga pentru renaşterea USL. UDMR negociază

Distribuie

222Liderul Partidului Naţional Liberal (PNL) Mureş şi totodată preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, a făcut luni, 13 iunie, o ofertă conducerii Partidului Social Democrat (PSD) Mureş în vederea stabilirii viitoarei conduceri a Consiliului Judeţean Mureş.

Oferta PNL: preşedinte PSD, vicepreşedinţi PNL şi UDMR

Propunerea a fost făcută pe reţeaua de socializare Facebook şi constă în alcătuirea unei alianţe între liberali şi social-democraţi, care ar urma să primească preşedinţia Consiliului Judeţean Mureş. „Având în vedere perioada de negocieri politice de după alegerile locale, PNL Mureș face următoarea ofertă politică pentru PSD Mureș: PNL Mureș oferă funcția de președinte al Consiliului Județean către PSD, propune un vicepreședinte pentru PNL și evident un vicepreședinte către formațiunea UDMR. Îl așteptăm la discuții pe președintele PSD Mureș, domnul Vasile Gliga, pentru a discuta această variantă onestă prin care PSD Mureș poate avea președinte de Consiliu Județean. PNL Mureș împreună cu PSD au în Consiliul Județean Mureș 20 din 35 de mandate, deci o majoritate confortabilă”, a precizat Ciprian Dobre.

Brassai Zsombor: „Nu e normal să se întâmple aşa”

Oferta liderului PNL Mureş către PSD Mureş a fost catalogată drept „ceva neobişnuit în cultura negocierilor din judeţul Mureş” de Brassai Zsombor, preşedintele UDMR Mureş, care a fost de părere că în negocieri ar trebui să primeze rezultatele votului din 5 iunie şi proiectele formaţiunilor politice pentru viitorul judeţului sau al unităţilor administrativ-teritoriale din Mureş. „E clar, campania electorală continuă, numai aşa pot să înţeleg mesajul postat pe Facebook de domnul Ciprian Dobre. Este ceva neobişnuit, dat fiind faptul că abia au început negocierile legate de Consiliul Judeţean sau municipiul Târgu-Mureş sau alte administraţii locale. Este neobişnuit ca un lider politic să o ia înainte, dacă o face probabil o face ca să forţeze mâna PSD-ului sau chiar a UDMR-ului, ceea ce e obişnuit în timp de campanie. Bine, suntem înainte de alegerile parlamentare, probabil că deja a început campania. Eu cred că nu e normal să se întâmple aşa, noi am început negocierile, am început să discutăm despre soarta judeţului Mureş, chiar dacă este de fapt un act politic constituirea majorităţii în Consiliul Judeţean sau în oricare din administraţiile publice, totuşi este vorba despre soarta judeţului şi lucrurile ar trebui tratate cu această seriozitate. Eu cred că este un semnal foarte important că UDMR a primit cele mai multe voturi ca formaţiune politică în judeţul Mureş, am şi majorat numărul consilierilor în Consiliul Judeţean, din 35 avem 15 consilieri şi suntem pregătiţi cum am declarat deja, înainte de campanie, înainte de alegeri, că suntem pregătiţi să preluăm conducerea judeţului cu Peter Ferenc, fostul primar al oraşului Sovata. Cred că de aici ar fi normal să se pornească negocierile, să se vadă fiecare formaţiune politică ce program are pentru judeţ, pentru municipiu şi aşa mai departe şi după aceea să facem jocurile politice. Cred că aşa ar fi normal”, a declarat Brassai Zsombor.

De asemenea, liderul UDMR Mureş şi-a manifestat disponibilitatea de a sta la masa negocierilor atât cu reprezentanţii PSD, cât şi cu cei ai PNL. „Noi suntem deschişi în faţa PSD şi PNL, dat fiind faptul că noi trei alcătuim Consiliul Judeţean şi e normal să avem negocieri, discuţii, o colaborare şi o comunicare cu organizaţiile politice care au primit mandat pentru următorii patru ani”, a menţionat Brassai Zsombor.

PSD, în stand-by

Până la închiderea ediţiei, deputatul Vasile Gliga, preşedintele PSD Mureş, nu a putut fi contactat, iar Maria Precup şi Dragoş Bardoşi, preşedintele executiv respectiv secretarul executiv al PSD Mureş, au evitat să comenteze propunerea lansată de Ciprian Dobre.

Vom reveni cu poziţia oficială a PSD Mureş, în măsura în care aceasta ne va fi comunicată.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.