Home / Slider / Elevii Liceului Gh.Marinescu, vizită de studiu la Sibiu

Elevii Liceului Gh.Marinescu, vizită de studiu la Sibiu

 

Elevii Liceului Teoretic Gheorghe Marinescu au dat o fugă până la Sibiu, într-o vizită de studiu, realizată la disciplina Comunicare profesională, ca aplicaţie pentru temele „Surse de informaţii” şi „Facilitarea comunicării eficiente”. Activitățile s-au desfășurat în cadrul unor biblioteci şi în situaţii de comunicare concrete servind drept oportună exemplificare.

Un număr de 33 de elevi de la Liceul Teoretic Gheorghe Marinescu, însoţiţi de cadrele didactice Elena Matei, Felicia Lircă, Corina Tiut Ghenoiu, Eva Kontek, Florina Dunăreanu, Felicia Lircă şi de profesorul coordonator, dr. Felicia-Stela Ionescu, au fost în cursul săptămânii trecute într-o scurtă excursie la Sibiu. Aici au vizitat Universitatea „Lucian Blaga”, Biblioteca Centrală Universitară ‒ cu exemplificarea modalităţilor de informare şi comunicare şi a tipurilor de surse de informare utilizate, și o întâlnire cu specialişti din instituţie, prin grija directorului Bibliotecii, prof. dr. Rodica Volovici. Apoi au trecut pragul spre Muzeele şi Palatul Brukenthal, cu exemplificarea unor aspecte istorice privind practica de informare şi comunicare şi a comunicării verbale specifice ghidajului instituţional, oferite de prof. dr. Constantin Ittu. Un obiectiv interesant a fost Slimnic, Cetatea Stolzenburg, cu exemplificarea unor aspecte legate de comunicarea orală, mai apoi Sighişoara, Cetatea medievală, unde elevii s-au întâlnit  cu specialistul în comunicare, mediator Florina Ștefan.
”Atmosfera, atât în timpul vizitării obiectivelor, cât şi în autocar, timpul deplasării, a fost foarte antrenantă, ne-am simţit foarte bine cu toţii şi ne-am încărcat de impresii memorabile” a declarat coordonatorul excursiei, prof. Felicia Stela Ionescu.
Pentru succesul deplin al acestei vizite de studiu , conducerea Liceului a hotărât să o transforme, de acum încolo, în tradiţie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Târgu Mureș: Primul denunț la DNA făcut de primarul Soós Zoltán

Cotidianul Zi de Zi a intrat, prin intermediul unor surse, în posesia unei copii a …