Home / Slider / Exerciţiu de simulare a producerii de inundaţii

Exerciţiu de simulare a producerii de inundaţii

 

Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Mureş organizează şi desfăşoară în judeţele Hunedoara şi Mureş, acţiunea de simulare a producerii de inundaţii şi accidente la construcţii hidrotehnice, în vederea verificării modului de funcţionare a fluxului informaţional meteorologic şi hidrologic de avertizare – alarmare a populaţiei.

În cadrul exerciţiilor de simulare se vor verifica modul de conlucrare a  structurilor implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate  de inundaţii și modul în care administraţia  publică locală cunoaşte procedurile elaborate pentru managementul riscului la inundaţii.

Potrivit informațiilor furnizate de directorul ABA Mureș, ing. Ioan Mihail Blaga, perioadele de desfăşurare şi locaţiile exerciţiilor vor fi: judeţul  Hunedoara, 13-14 iunie – râul Strei, tronson Baru Mare – Sântămăria Orlea și judeţul Mureș, 14-15 iunie  – râul Mureş tronson Iernut – Cuci.

Informaţiile şi avertizările difuzate pe timpul exerciţiului vor purta menţiunea: „Atenţie! Acesta este un exerciţiu de Simulare. Datele nu corespund realităţii.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Noutăți despre ”Marisiensis”!

Reprezentanții Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ,,George Emil Palade” din Târgu Mureș …