Până la ce vârstă dă rezultate purtarea aparatului dentar Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 490 Vizualizări

Până la ce vârstă dă rezultate purtarea aparatului dentar

Tot mai multe persoane depăşesc convingerea că aparatul dentar este destinat doar copiilor sau tinerilor şi iau decizia de a urma un tratament ortodontic la vârstă adultă, când înţeleg beneficiile unui zâmbet frumos şi sănătos. Medicii specialişti subliniază că aparatul dentar poate aduce rezultatele dorite indiferent de vârstă, singurul factor de care trebuie ţinut cont fiind sănătatea gingiilor şi a osului care susţine dinţii, scrie Mediafax care citează CSID.
În plus, odată cu avansul în domeniul ortodonţiei, aparatul dentar nu mai este de mult inestetic şi nici nu mai produce disconfort.
Dacă în copilărie fie nu au avut şansa de a purta aparat dentar, fie nu l-au purtat suficient din diverse motive ori nu au fost preocupaţi de această problemă, astăzi mulţi adulţi urmează tratamente ortodontice. Numărul lor a crescut tot mai mult în ultimii ani, reprezentând la acest moment aproximativ 30-35% din numărul total al pacienţilor din cabinetul medicului specialist ortodont.
Dinţii pot fi deplasaţi prin os la orice vârstă, însă la adult tratamentul durează puţin mai mult decât la copil, care are oasele mai moi, mai maleabile.
„Cu toate acestea, în mod obişnuit, durata tratamentului ortodontic rareori ajunge la 2 ani, în general fiind de 6-18 luni în funcţie de gravitatea fiecărui caz în parte. Ceea ce pentru pacient poate părea un caz extrem de dificil, pentru un medic cu experienţă poate să nu reprezinte deloc o problemă şi tocmai de aceea este necesar un consult de specialitate înainte de a lua orice decizie. Doar specialistul este în măsură să estimeze cât timp va fi necesară purtarea aparatului dentar pentru a obţine rezultatele dorite, sfatul meu pentru cei care îşi doresc să facă acest pas fiind să nu se descurajeze comparând situaţia lor cu cea a celor din jur”, recomandă medicul specialist ortodont Mihaela Dan, potrivit sursei citate.
Indiferent de vârsta şi situaţia unui pacient în particular, un medic ortodont cu experienţă a întâlnit şi rezolvat cu siguranţă de-a lungul anilor de practică cazuri asemănătoare, astfel încât va avea o soluţie şi pentru acel caz. Tot ce trebuie să facă pacientul este să capete curaj şi să facă primul pas spre un zâmbet frumos şi sănătos.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE