Peste 3600 de elevi au susținut prima probă la Bacalaureat Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 200 Vizualizări

Peste 3600 de elevi au susținut prima probă la Bacalaureat

 

Un număr de 3.608 de elevi din liceele mureșene s-au înscris la sesiunea iunie-iulie a examenului de Bacalaureat din acest an.

Primul examen din calendarul examenului de bacalaureat național – 2016, sesiunea iunie-iulie, pe care-l vor susține absolvenții clasei a XII-a este cel oral la limba și literatura română. În perioada 13 – 15 iunie 2016 –va avea loc Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A, iar în 15 – 17 iunie, Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B.

Săptămâna viitoare, urmează alte examinări orale, ce vor fi notate doar cu calificative, potrivit informațiilor furnizate de Inspectorul adjunct din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Mureș, prof. Illes Ildiko.

Evaluarea orală a competențelor liceenilor durează două săptămâni, după care, din 4 iulie, la Bacalaureat încep probele scrise. În data de 12 iulie se vor afișa rezultatele, iar până în data de 16 iulie când se vor afișa rezultatele finale, elevii vor putea depune contestații ce vor fi soluționate între 13-15 iulie. ” Încă nu știm dacă lucrările vor fi corectate în alte județe, este foarte probabil ca acest lucru să nu fie necesar, pentru că toate sălile de examen sunt dotate cu camere video-audio funcționale” a specificat prof. Illes Ildiko.

Cu 700 mai puțini

Pentru promovarea examenului de sfârșit de liceu, candidații trebuie să obțină cel puțin nota 5 la fiecare disciplină și minimum media 6. Cei care nu s-au înscris în această sesiune sau vor pica examenele mai au o șansă, în toamnă, sesiunea august-septembrie, cu posibiliatea de înscriere în perioada 18 – 22 iulie.

În județul Mureș, scăderea demografică și absenteismul celor care nu s-au pregătit și au decis să nu participe la examen sunt motivele pentru care, anul acesta, la examenul de Bacalaureat sunt înscriși cu 700 de candidați mai puțini decât anul trecut.

La nivel național, la examenul din acest an s-au înscris 137.344 de absolvenți de liceu, dintre care 114.993 (71,23%) provin din promoția curenta, iar 22.351 (28,77%) din seriile anterioare, potrivit unei centralizări realizate de Ministerul Educației. Anul trecut, în județul Mureș, rata de promovare a fost de 68,3 la sută.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE