Share

Home / Sanatate / Primul documentar românesc despre alimentația bebelușului, la Târgu-Mureș

Primul documentar românesc despre alimentația bebelușului, la Târgu-Mureș

La Cinematograful Arta din Târgu-Mureș va rula loc joi, 16 iunie, la ora 18.00, primul documentar românesc despre alimentația bebelușului intitulat „Îndrăznesc să diversific”. Proiecția acestui film face parte dintr-o campanie mai amplă și are loc simultan în 23 de orașe din România.
documentar alimentatie bebelusiPrima campanie marca Lion Mentor Association „Îndrăznesc pentru copilul meu!” este o campanie de informare a viitorilor și proaspeților părinți despre drepturile lor și ale copiilor lor în primii ani de viață. Această campanie constă în informarea părinților prin: articole despre naștere, alăptare, diversificare, vaccinare, despre hibele sistemului actual și despre repercusiunile acestuia asupra societății românești, dar mai ales asupra educației, dezvoltării armonioase și viitorului copiilor; documentarele Lion Mentor Association despre nașterea în România, despre alăptare și substituenții de lapte matern și despre diversificare; dezbateri publice din cadrul proiecțiilor video la nivel național: caravana „Îndrăznesc să nasc așa cum vreau!”, caravana „Îndrăznesc să alăptez. Pași spre conștientizare” și proiecția „Îndrăznesc să alăptez”. Acesta este al treilea documentar al campaniei Lion Mentor Association după primele documentare românești despre naștere și alăptare „Îndrăznesc să nasc așa cum vreau” și „Îndrăznesc să alăptez. Pași spre conștientizare”.
O campanie dedicată copiilor țării
Potrivit organizatorilor, campania este dedicată copiilor acestei ţări. Este o campanie de informare corectă despre sănătatea, alimentaţia naturală şi dezvoltarea armonioasă a copiilor, unde frica nu pătrunde. Campania este începutul celei mai mari campanii despre drepturile primordiale ale românului.
„Vom schimba paradigme, vom reda firescul şi încrederea oamenilor pentru a putea oferi un viitor armonios şi demn copiilor noştri. Începem diversificarea alimentației. După vârsta de șase luni, bebelușii traversează o perioadă de tranziție, de la laptele matern, la mâncarea solidă. Cum ajungi de la sânul mamei la mâncarea gătită este o întrebare care sperie o mulțime de proaspeți părinți. Cum am ajuns noi, oamenii, să credem că avem nevoie de specialiști pentru a ne hrăni sănătos? Am întors spatele naturii, fermelor, ne-am mutat în orașe și ne-am uitat instinctele. Și asta a rezultat dintr-o criză majoră de nesiguranță și de neînțelegere a ce înseamnă o dietă, o alimentație sănătoasă și ne-a condus în cele din urmă la disperare și confuzie totală, încât nu mai știm ce să mâncăm, ce e bun și ce e rău. Cum ne-am pierdut încrederea în noi, în capacitatea de a descifra nevoile organismului nostru sau intuiția maternă atunci când vine vorba de copilașul nostru?”, au transmis reprezentanții Lion Mentor Association.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Workshop „Nutriția în hipotiroidism” la Târgu Mureș

Neoreka (strada Strâmbă, nr. 36A) va găzdui în 19 iulie, de la ora 18.00, un …

Share
Share