Studenţi de la UPM, vizită de studiu în Norvegia Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 258 Vizualizări

Studenţi de la UPM, vizită de studiu în Norvegia

222Vizita a fost, de fapt, recompensa obținută de studenții Csibi Endre şi Richard Adrian Boschner (ISE III), de la Facultatea de Inginerie din cadrul Universităţii „Petru Maior” (UPM) Târgu-Mureş, la concursul organizat în cadrul Proiectului “Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă”, din cadrul Programului RO07 – Adaptare la Schimbări Climatice, finanțat prin fonduri asigurate de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia, prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European, EEA GRANTS 2009 – 2014, implementat de APM Sibiu în parteneriat cu Asociația Autorităților Locale şi Regionale din Norvegia – KS, Administrația Națională de Meteorologie, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Braşov, Primăria Municipiului Târgu-Mureş si Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu.

Potrivit decanului Facultăţii de Inginerie din cadrul UPM Târgu-Mureş, conf. univ. dr. Mircea Dulău, studenții au ajuns în Oslo în 10 aprilie 2016 şi au prezentat în faţa staff-ului Institutului KS (The Norwegian Association of Local and Regional Authorities – n.r.) proiectul pregătit pentru concursul din Sibiu. „Din 12 aprilie, studenţii au participat timp de trei zile la cursuri pe tema adaptării la schimbările climatice organizate la Universitatea din Sogdnal – Sogn og Fjordane University College. Ei au vizitat şi o serie de localități afectate de schimbările climatice, în special de inundații, pentru a vedea la faţa locului măsurile luate pentru adaptarea la schimbările climatice. De asemenea, studenții au prezentat şi în fața profesorilor de la universitatea din Sogdnal proiectul cu care au participat în cadrul competiției. Susţinerea s-a bucurat de o mare apreciere, profesorii de la Universitatea Sogdnal adresând celor doi studenți întrebări legate despre modul în care intenționează să dezvolte şi să implementeze proiectul. În cele patru zile petrecute la Sogdnal, cei doi studenţi au vizitat fiordurile, Muzeul glaciar şi o microhidrocentrală care produce curentul electric pentru 250 de locuințe”, a precizat conf. univ. dr. Mircea Dulău.

De asemenea, în 16 aprilie studenţii târgumureşeni au vizitat oraşul Bergen, iar în 17 aprilie s-au reîntors la Oslo, unde în data de 18 aprilie au susținut la Institutul KS lucrarea finală, care a constat în dezvoltarea proiectului inițial prin aplicarea cunoştințelor dobândite la cursurile de la Universitatea Sogdnal. „Studenții au apreciat calitatea înaltă a cursurilor la care au participat şi organizarea impecabilă a vizitei de către autoritățile din Norvegia. În 19 aprilie, studenţii au revenit în țară”, a conchis conf. univ. dr. Mircea Dulău.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE