Home / Sanatate / Sănătatea orală oferă detalii despre sănătatea inimii

Sănătatea orală oferă detalii despre sănătatea inimii

Experţii în sănătate spun că sănătatea orală ţi-ar putea oferi detalii despre sănătatea inimii. Iată tot ce ar trebui să ştii despre legătura dintre dinţi şi sănătatea inimii tale. CSID scrie că îmbolnăvirea inimii poate începe din cavitatea bucală, susţin şi cercetătorii de la Centrul Medical Universitar Columbia din Statele Unite ale Americii. În cadrul unui studiu efectuat asupra a 657 de adulţi sănătoşi, cercetătorii au luat mostre ale plăcii orale şi au măsurat grosimea arterei carotide, un indicator al arterio-sclerozei. Ce au descoperit oamenii de ştiinţă? Se pare că persoanele care prezentau un nivel crescut al bacteriilor în cavitatea bucală aveau şi cele mai îngroşate artere. Cercetări anterioare au sugerat legătura dintre bolile cavităţii bucale şi îmbolnăvirea inimii, dar acesta este primul studiu în care s-a măsurat cantitatea de bacterii din cavitatea bucală.
Potrivit Academiei Americane de Parodontologie, jumătate dintre persoanele cu vârste de peste 55 de ani au probleme cu gingiile. Bolile gingivale sunt şi explicaţia pentru care multe persoane cu vârsta peste 35 de ani încep să-şi piardă dinţii. Riscul de a suferi de boli ale gingiile creşte pe măsură ce înaintezi în vârstă. Tocmai de asta prevenţia şi o igienă orală sănătoasă trebuie să înceapă din copilărie. Spălatul pe dinţi regulat, folosirea aţei de dentare şi a apei de gură şi vizita la stomatolog pot fi de ajutor în a te ţine afecţiunile gingiilor la distanţă!
Dacă se întâmplă să observi oricare dintre aceste simptome fă-ţi imediat o programare la dentist – ar putea fi semnale de avertisment!
Gust amar în gură
Respiraţie cu miros neplăcut persistentă
Gingii care sângerează în timpul periajului sau folosirii aţei dentar
Gingii care s-au îndepărtat sau retras de pe suprafaţa dintelui
Dinţi sensibili
Dureri sau neplăcere la mestecat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Statul Român vs propolis de la Melidava

ANPC ne-a sancționat cu avertisment pentru că am publicat pe site-ul Melidava un comunicat în …