Home / Business / VIDEO: Vinuri şi bucate alese, la crama Petry din Călimăneşti

VIDEO: Vinuri şi bucate alese, la crama Petry din Călimăneşti

Distribuie

111
Familia Petry, proprietara societăţii Primacom şi a brandului de mezeluri Petry, a inaugurat sâmbătă, 11 iunie, o cramă în Călimăneşti, sat aparţinător de comuna Fântânele şi situat la aproximativ 28 de kilometri de municipiul Târgu-Mureş, pe DN 13A Târgu-Mureş – Bălăuşeri – Sovata.

Urmează un restaurant şi o pensiune

Locaţia cramei este satul Călimăneşti nr. 40, într-un fost conac reabilitat şi adus la standardele impuse de turismul modern. De altfel, în afară de cramă, familia Petry intenţionează să intre în circuitul turistic al zonei cu un restaurant şi o pensiune de 25 de locuri.

A crama

„Clădirea a fost achiziţionată de familie încă anii 2007-2008, şi lucrările de renovare au început în urmă cu doi ani. Astăzi am inaugurat crama, e finalizată doar parţial lucrarea, iar anul viitor planificăm să inaugurăm şi restul clădirii care constă într-un restaurant şi o pensiune cu 25 de camere. Evenimentul de astăzi e dedicat deschiderii cramei. Primim grupuri de turişti, dar şi grupuri organizate din partea unor firme care doresc să facă o degustare de vin cu angajaţi, clienţi sau parteneri de afaceri, cărora le oferim un program de două-trei ore relaxante, într-un peisaj frumos, cu un vin bun. Vinurile sunt de aici, sunt vinuri albe, specifice zonei, produse de localnici. Clădirea era pe timpuri conacul familiei Simén, construit în anul 1832 şi blazonul care e acum pe clădire este blazonul familiei Petry”, a declarat Varga-Pál Petri Zsolt, director executiv al societăţii Primacom.

Cămară cu produse tradiţionale

La inaugurarea cramei au participat atât prieteni şi parteneri de afaceri ai familiei Petry, care au fost întâmpinaţi cu vinuri de calitate şi bucate alese, preparate după reţete tradiţionale şi depozitate într-o cămară specială. „Avem o cămară cu produse Petry, de mezeluri tradiţionale, dar şi caşcavaluri şi alte produse pe care dorim să le combinăm. Oferim doar produse locale turiştilor care vin în zonă. Dorim să promovăm produsele din zona noastră”, a menţionat Varga-Pál Petri Zsolt.

C crama

„Investiţia e şi sentimentală”

Motivele alegerii locaţiei din satul Călimăneşti au fost explicate de Petri Zalán Endre, administrator, fondator şi co-proprietar al societăţii Primacom. „Am gândit această investiţie pentru că lucrăm în industria cărnii şi credem că oamenii, în afară de mâncare, trebuie şi să bea şi o băutură de calitate. Aşa ne-am gândit să ne extindem şi în alimentaţie publică. De asemenea, fiica mea a absolvit o facultate de alimentaţie publică şi turism şi am dorit să îi oferim o posibilitate să activeze în domeniul în care s-a specializat. Am ales locaţia din Călimăneşti pentru că şi înainte de a cumpăra imobilul, de aici am cumpărat an de an vinul. Fiind un consumator de vin din Călimăneşti, am dat de acest obiectiv. Din pivniţa aceasta am dus ani la rând vin pentru consumul de acasă”, a afirmat Petri Zalán Endre. „Investiţia e şi sentimentală, dar şi pentru profit. Omul când face o investiţie trebuie să se gândească şi să recupereze ceva din investiţie. Pot să spun că investiţia e şi sentimentală pentru că oferim de lucru pentru membrii familiei”, a completat Petri Zalán Endre.

E crama

Invitaţi de seamă

Pe lângă degustarea de vin şi bucatele alese, oaspeţii familiei Petry s-au desfătat cu muzică asigurată de Tiberius Quartet şi s-au bucurat de peisajul rustic al zonei. Nu au lipsit discursurile, din partea gazdelor luând cuvântul Wisky Petry András – reprezentant al familiei Petry şi Bálint Erika – director de marketing Petry Retail/Primacom, în timp ce din partea invitaţilor au avut privilegiul să transmită felicitări gazdelor dr. Csegi Sándor – reprezentant al Consulatului General al Ungariei la Miercurea Ciuc, Varga József – primarul comunei Fântânele şi Peterfi Sandor – reprezentant al Ordinului Cavalerilor Vinului „Sfântul Martin” din Târnăveni.

H crama


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Popice: Înfrângere pe terenul campioanei en-titre

Distribuie Echipa de popicari din cadrul CSM Târgu Mureș a pierdut jocul etapei a IV-a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.