Ziua Internațională a Donatorului de Sânge, marcată la Târgu-Mureș Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 253 Vizualizări

Ziua Internațională a Donatorului de Sânge, marcată la Târgu-Mureș

Zeci de mureșeni au marcat marți, 14 iunie, Ziua Internațională a Donatorului de Sânge printr-un gest nobil. Au dat dovadă de bună credință și au donat sânge pentru semenii lor. În centrul municipiului Târgu-Mureș, a fost amplasat un centru mobil de donare de sânge, iar specialiștii Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Târgu-Mureş au venit în întâmpinarea persoanelor care au dorit să ajute donând sânge.
Purtătorul de cuvânt al Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Târgu-Mureş, psihologul Marinela Lazăr, a precizat că persoanele care au donat marți sânge se pot prezenta din nou peste două luni la Centrul de Transfuzii pentru a repeta gestul. „Peste tot în lume, ziua de 14 iunie este dedicată donatorului de sânge, acea persoană altruistă care își rupe din timpul liber și dă un strop sănătate pentru cineva pe care nu-l cunoaște, pe care nu-l știe, dar care are mare nevoie de acest ajutor. Cu această ocazie, am dorit să venim în întâmpinarea celor care sunt mai ocupați sau care poate nu au făcut niciodată acest gest și să-i încurajăm să-l facă într-o zi importantă peste tot în lume. Îi încurajăm să revină. Chiar dacă astăzi vor dona pentru prima dată, peste două luni vor putea repeta gestul, pentru că acesta este intervalul minim între două donări”, a declarat Marinela Lazăr.
„Facem acest gest din responsabilitate”
Marinela Lazăr a transmis mesajul că sângele nu poate fi cumpărat și nu poate fi obținut din altă parte decât de la oameni și numai prin bunăvoința lor.
„Campania de donare de sânge va continua până pe data de 18 iunie și sperăm că la final ne vom declara ușor mulțumiți, pentru că un lucru este cert: lumea este tot mai ocupată și numărul donatorilor este în scădere. De aceea, noi trebuie să ne mobilizăm, să facem niște eforturi extraordinare cu un colectiv mic, trebuie să acoperim toate cererile și toate necesitățile județului Mureș, care se situează printre primele în țară în privința secțiilor consumatoare de sânge și componente sanguine, iar adresabilitatea este foarte mare pentru pacienți din toată țară, nu numai din județul nostru. Fac un apel la toți oamenii de bună credință să vină să doneze sânge”, a menționat Marinela Lazăr.
4Funcționarii Casei Județene de Pensii Mureș s-au mobilizat și s-au prezentat la centrul mobil de donare de sânge cu gândul de a-și ajuta semenii, nefiind pentru prima dată când aceștia se implică într-o astfel de campanie.
„Facem acest gest pentru semenii noștri, din conștiință și din responsabilitate. Înțelegem întotdeauna mesajele care se transmit către cetățeni pentru a-i ajuta pe bolnavi și acesta este un demers în acest sens. Nu este pentru prima dată când donăm sânge. În general, când sunt astfel de campanii, funcționarii Casei de Pensii se mobilizează și împreună mergem să donăm sânge pentru semenii noștri”, a precizat Eugenia Neagoe, directorul executiv al Casei Județene de Pensii Mureș.
2Reamintim că în perioada 21 mai-18 iunie, Organizația JCI Târgu-Mureș, în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Târgu-Mureș, Crucea Roșie Târgu-Mureș, Cercetașii Târgu-Mureș, AIESEC Târgu-Mureș, Asociația „Împreună Pentru Copiii cu Cancer”, Liga Studenților din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș și Centrul „Sfânta Elisabeta” desfășoară campania „Salvează vieți, donează sânge!”, ce își propune să informeze publicul larg că din sângele provenit de la un singur donator pot fi salvate trei vieți – cele trei componente majore ale sângelui sunt separate. Donatorii se pot prezenta zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 07.30-12.30, la Centrul de Transfuzii.3

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE