Sanatate
- teodora.mindru
- 0 comentarii
- 848 Vizualizări
De ce nu e bine să mâncăm castraveţi şi roşii la aceeaşi masă
15 iunie 2016Salata de roşii şi castraveţi este nelipsită în zilele calde de vară. Nutriţioniştii spun, însă, ca aceste două alimente nu ar trebui asociate la aceeaşi masă.
One.ro scrie că în primul rând, castraveţii sunt alimente alcaline, iar roşiile – acidifiante. Când le combinăm se formează săruri, care precipită şi nu pot fi digerate. De asemenea, castraveţii conţin ascorbinază – o enzimă care distruge vitamina C. Este cunoscut faptul că roşiile sunt foarte bogate în vitamina C,astfel consumând salată din aceste legume, organismul n-o va putea absorbi şi salatadevine inutilă.
Un al treilea motiv ar fi acela conform căruia aceste două legume cosumate împreună îngreunează funcţionarea normală a ficatului
- Etichete:
- castraveti
- rosii
- salata
Recomandari
Recent
Popular
Etichete
|
|
Lasă un comentariu