De ce nu e bine să mâncăm castraveţi şi roşii la aceeaşi masă Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 848 Vizualizări

De ce nu e bine să mâncăm castraveţi şi roşii la aceeaşi masă

Salata de roşii şi castraveţi este nelipsită în zilele calde de vară. Nutriţioniştii spun, însă, ca aceste două alimente nu ar trebui asociate la aceeaşi masă.
One.ro scrie că în primul rând, castraveţii sunt alimente alcaline, iar roşiile – acidifiante. Când le combinăm se formează săruri, care precipită şi nu pot fi digerate. De asemenea, castraveţii conţin ascorbinază – o enzimă care distruge vitamina C. Este cunoscut faptul că roşiile sunt foarte bogate în vitamina C,astfel consumând salată din aceste legume, organismul n-o va putea absorbi şi salatadevine inutilă.
Un al treilea motiv ar fi acela conform căruia aceste două legume cosumate împreună îngreunează funcţionarea normală a ficatului

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE