Share

Home / Sanatate / De ce nu e bine să mâncăm castraveţi şi roşii la aceeaşi masă

De ce nu e bine să mâncăm castraveţi şi roşii la aceeaşi masă

Salata de roşii şi castraveţi este nelipsită în zilele calde de vară. Nutriţioniştii spun, însă, ca aceste două alimente nu ar trebui asociate la aceeaşi masă.
One.ro scrie că în primul rând, castraveţii sunt alimente alcaline, iar roşiile – acidifiante. Când le combinăm se formează săruri, care precipită şi nu pot fi digerate. De asemenea, castraveţii conţin ascorbinază – o enzimă care distruge vitamina C. Este cunoscut faptul că roşiile sunt foarte bogate în vitamina C,astfel consumând salată din aceste legume, organismul n-o va putea absorbi şi salatadevine inutilă.
Un al treilea motiv ar fi acela conform căruia aceste două legume cosumate împreună îngreunează funcţionarea normală a ficatului

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Să nu îl uităm pe dr. Valer Russu!

Asociația „Dr. Valer Russu” Luduș organizează vineri, 6 decembrie, de la ora 12.00, la Casa …

Share
Share