Experienţa unui turneu, prin ochii unui părinte Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 512 Vizualizări

Experienţa unui turneu, prin ochii unui părinte

Munca asiduă, evoluția frumoasă și reușitele sportivilor CS Juvenes sunt ingredientele magice, care le oferă un sentiment plăcut de satisfacție atât antrenorilor, cât și părinților. Micuții fotbaliști au obținut rezultate notabile la „Fotbal a la Cluj”, unul dintre cele mai puternice turnee naționale de fotbal, desfășurat în perioada 3-5 iunie 2016. Deși primele victorii au fost obținute pe terenuri inundate, sportivii s-au întors acasă cu locul trei din 20 pentru grupa 2005, locul șapte din 16 pentru grupa 2007 și tot locul șapte din 20 de data aceasta, pentru grupa 2009.
CS Juvenes a fost singurul club sportiv din țară, în afara celor locale, care s-a prezentat cu echipe la toate categoriile de vârstă. 60 de tineri sportivi, născuți între anii 2005 și 2009.
În turnee, copiii sunt în centrul atenției, focusul este pe ei. Însă ce simte un părinte nu este deloc de trecut cu vederea. Iată ce a ales să împărtășească lumii un părinte care și-a însoțit copilul în deplasarea la Cluj:
”Un sfârşit de săptămâna care implică activităţi sportive reprezintă o experienţă nouă şi diferită de fiecare dată, atât pentru copil, cât şi pentu mine ca părinte.
Un turneu nu implică doar câştigul sau pierderea unei competiţii. Emoţiile încep cu câteva zile înainte şi implică întreaga familie. Facem liste, scriem cereri de motivare, pregătim cele două bagaje. (unul mare pentru cazare şi competiţie şi unul mic cu cele necesare pentru deplasarea în sine) Recitim lista primită de la antrenor: sendviș, apă, fructe, mere da, banane nu, duciuri nu. Discutăm seara, încă o dată, cu ceilalţi părinţi (de parcă nu o facem aproape zilnic) despre haine, echipamente, cazare, mâncare. Dormim mai puţin în noaptea dinaintea plecării, ne trezim devreme dimineaţa, îi conducem pe copii la punctul de plecare și abia ne stăpânim lacrima din colțul ochiului, văzând că micuțul nostru îşi controlează emoţiile şi se detaşează de noi, integrându-se foarte uşor în grup.
13459732_258148577909919_319067183_nObiectivul principal al unui turneu este competiţia în sine. Dar beneficiile auxiliare sunt multiple. Copiii noştri învaţă să se descurce singuri, socializează, îşi fac ordine în camera, se spală, se îmbracă singuri şi își leagă singuri șireturile. Învaţă să se adapteze la schimbările climatice, fapt care le creşte imunitatea şi îi face mai rezistenţi la condiţiile de mediu. Micuții au parte de experienţe atât în teren, cât şi în afară lui: la masă, în cameră, în timpul plimbărilor.
Noi, părinţii, suntem cei mai înverşunaţi susţinători ai copiilor. Îi urmărim vigilent să vedem dacă s-au odihnit, dacă sunt veseli sau trişti. Am dori să fim mai aproape de ei, dar am înţeles că sunt în grija antrenorilor, alături de ceilalţi copii şi că trebuie să sprijinim din tot sufletul acest demers, deoarece pe termen lung copii noștri vor avea de câştigat.
Care este cel mai important lucru din perspectiva mea, ca părinte? Faptul că un turneu nu te lasă inert şi atunci când te întorci acasă ai sentimente şi impresii, indiferent de natură lor.
Însă turneul nu s-a finalizat odată cu întoarcerea acasă. El continuă pentru noi, ca părinţi. Aşteptăm poze şi filmuleţe de la turneu și, mai ales, feedbackul primit de la antrenor în ceea ce priveşte comportamentul copilului nostru atât în teren, cât şi în afară lui.
Copiii încep o nouă zi de antrenament, motivaţi de rezultate dacă ele au fost la nivelul aşteptărilor sau ambițioși să evolueze, dacă acestea au fost sub aşteptări.
Cea mai importantă investiţie a noastră sunt copiii. De aceea, depunem toate eforturile pentru ca ei să fie fericiți. Vă iubim, copiii noștri!”

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE