Olimpici la limbi străine premiați de Universitatea Petru Maior Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 682 Vizualizări

Olimpici la limbi străine premiați de Universitatea Petru Maior

 

81 de elevi care au obținut rezultate deosebite la olimpiadele de limbi străine au fost premiați de Universitatea Petru Maior Tîrgu Mureș. Mureșul se clasează și anul acesta pe cele mai bune poziții privind rezultatele obținute de elevi la fazele județene și naționale a competițiilor.

Aula Magna a Universității „Petru Maior” (UPM) Târgu-Mureş a găzduit joi, 16 iunie, de la ora 11.00, o festivitate de premiere a elevilor olimpici din domeniul limbilor străine, în cadrul căreia scurte alocuțiuni au rostit prof. univ. dr. Iulian Boldea, prorector, prof. Ştefan Someşan, inspector general, conf. univ. dr. Giordano Altarozzi, decanul Facultăţii de Ştiinţe şi Litere şi prof. Iulia Luca, inspector de limbi moderne.

”Astăzi asistăm la a doua premiere a celor mai buni elevi din învățământul pre-universitar, în cadrul UPM Tîrgu Mureș, în urmă cu o săptămână fiind premiați cei de la istorie și științe sociale. Avem un parteneriat cu Universitatea care constă în foarte multe activități științifice la care participă atât elevii, cât și cadrele didactice” a declarat prof. Ștefan Someșan, inspector general școlar.

În cadrul unui moment festiv au fost premiați 60 de elevi care au câștigat locurile I, II, și III la etapa județeană a Olimpiadei de limba engleză,, limbi romanice și limba germană modernă, iar alți 21 au obținut rezultate deosebite la faza națională. Mențiunile acordate au fost trimise în școli și premiate într-un cadru festiv organizat de fiecare instituție în parte, potrivit informațiilor furnizate de prof. Iulia Luca.

În luna aprilie, la Piatra Neamț, olimpicii din țară s-au întrecut pentru un loc fruntaș la Limba franceză și, tot aici, au avut loc finalele celorlalte limbi romanice, italiană, spaniolă, portugheză. Aproape 500 de elevi și o sută de cadre didactice, cei mai buni vorbitori de limbi romanice din învățământul românesc, au participat la acest amplu eveniment.

alexandra pirvu

” Am obținut mențiune la etapa națională a Olimpiadei de limba italiană. Pasiunea mi-a fost, oarecum, insuflată de bunicul meu, italian, care nu știa să vorbească limba noastră matern. Odată cu trecerea anilor a început să-mi placă tot mai mult și să o aprofundez” ne spune Alexandra Pîrvu,  IX-a Colegiul Economic ”Transilvania”.

claudia cret

” Am participat la Olimpiada de Limba franceză, unde am obținut locul I la faza județeană și mențiune, la faza națională. A început să-mi placă să învăț franceza pentru că îmi plăcea profesoara mea de limba franceză, iar tatăl meu fiind plecat înafara țării, mă gândesc că poate mă va ajuta să stăpânesc o limbă străină, pentru că nu se știe dacă nu voi pleca și eu, acolo” ne spune Claudia Creț, clasa a- VII-a Liceul Tehnologic ” Vasile Netea” Deda.

stefan manea

”Am obținut locul III la Olimpiada de limba engleză faza județeană, nu pot spune că mi-am sacrificat foarte timp liber pentru a mă dedica studiului, pentru că fac ceea ce îmi place. Sunt multe avantaje în a învăța o limbă străină, în primul rând te ajută la îmbogățirea vocabularului. În viitor vreau să fac medicină” ne spune Ștefan Manea, Liceul Teoretic „Andrei Bârseanu” Târnăveni.

burghelea

”Eu am obținut locul la Olimpiada de limba franceză, faza județeană. Pot spune că îmi place și engleza, iar pe viitor mă voi îndrepta înspre acest domeniu” ne spune  Dariana Burghelea, Liceul Teoretic „Andrei Bârseanu” Târnăveni.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE