Home / Sanatate / Cum ne pregătim de venirea pe lume a primului copil

Cum ne pregătim de venirea pe lume a primului copil

Distribuie

Venirea pe lume a unui copil reprezintă unul dintre cele mai importante momente din viața unei femei și a unui cuplu. Până atunci, însă, e nevoie ca viitoarea mămică să fie pregătită din punct de vedere emoțional, fizic și mental pentru a trece cu bine de provocarea acestei experiențe. Pentru a veni în sprijinul viitoarelor mămici, dr. Bogdan Cioată, medic ginecolog, va susține în data de 21 iunie, de la ora 17.30, la Hotelul Plaza din Târgu-Mureș, seminarul gratuit „7 pași pentru a fi pregătită când mergi la maternitate”.
Seminarul „7 pași pentru a fi pregătită când mergi la maternitate” se adresează viitoarelor mămici, atât celor care doar își planifică sarcina acum, cât și celor care sunt însărcinate pentru prima dată. „De asemenea, dacă ești deja mămică și aștepți din nou un copil, vei putea afla informații utile participând. În cadrul seminarului vom vorbi despre subiecte de interes maxim în această perioadă: de la adaptarea la starea de sarcină, până după naștere. De la alegerea maternității și documentele de care ai nevoie pentru certificatul de naștere al copilului, până la alimentație și alăptare. De asemenea, vei afla cât de importantă este recoltarea celulelor stem din cordonul ombilical, la nașterea micuțului. Am avut ocazia să cunosc sisteme diferite de naștere, de a aduce pe lume copii, în medii și conjuncturi diametral opuse. Sunt convins că nașterea „modernă”, a secolului 21, trebuie bazată pe dovezi, nu medicalizată și programată excesiv, singurul scop fiind beneficiul copiilor noștri. Cuplurile trebuie să aibă acces la informații, să fie susținute, pentru a le ajuta să se bucure de aceste momente unice în viața lor”, a transmis dr. Bogdan Cioată.
Ce vor afla mămicile care vor participa la seminar
Așadar, potrivit organizatorilor, viitoarele mămici care vor lua parte la seminar vor afla lucruri interesante și informații utile despre nașterea la stat, respectiv privat, despre diferențele dintre nașterea naturală, prin cezariană sau acasă, vor învăța cum să se familiarizeze cu locația și personalul care va asista la naștere, dar și ce se întâmplă în momentul internării. De asemenea, vor ști care sunt documentele necesare la internare, dar și pentru înregistrarea nou-născutului, cum se intocmește certificatul constatator al nașterii, precum și certificatul de naștere al copilului, cum se desfășoară nașterea, cum se recoltează celulele stem printr-o procedură foarte simplă şi inofensivă, ce se întâmplă în perioada de imediat după naștere, când și cum se face externarea, dar și cum trebuie să se pregătească pentru a pleca acasă.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.