Festival de folclor „În memoriam Vasile Conțiu” Social
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 604 Vizualizări

Festival de folclor „În memoriam Vasile Conțiu”

Consiliul Local al comunei Rîciu, Asociația pentru cercetare, educație și dezvoltare (ASCED), în parteneriat cu Consiliul Județean Mureș și Centrul Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică Mureş, organizează, în perioada 18-20 iulie, festivalul național de folclor pentru tineri interpreți „În memoriam Vasile Conțiu”, ediția a V-a, care va avea loc în comuna Rîciu.
Organizatorii evenimentului își doresc prin acest eveniment valorificarea muzical-interpretativă, autenticitatea cântecului traditional românesc, dar și a portului popular. Totodată, scopul acestui festival este de a menține vie memoria celui care a fost profesor, etnomuzicolog dar și interpret al cântecului tradițional din Câmpia Transilvană, Vasile Conțiu. În acest sens, organizatorii oferă posibilitatea tinerilor interpreți, care cunosc și respectă valoarea autenticului tradițional din folclorul românesc, să ducă mai departe activitatea, numele și repertoriul lui Vasile Conțiu.
Festivalul este deschis tuturor tinerilor interpreţi vocali de muzică populară, cu vârsta cuprinsă între 16 şi 24 ani, care dovedesc atât calități interpretative deosebite, cât și respect vizavi de portul național.
Concursul se va desfașura în următoarele etape: înscrierile vor avea loc în perioada 1 iunie – 13 iulie; etapa a doua constă în preselecția și jurizarea candidaților, care va avea loc în data de 18 iulie; anunțarea candidaților admiși la concurs va avea loc în data de 18 iulie, urmând ca în perioada 18-19 iulie să se desfășoare concursul propriu-zis. Gala laureaților va avea loc în data de 20 iulie.
Evenimentul dorește cultivarea interesului pentru folclorul autentic și pentru tradițiile populare românești, nu numai în rândul tinerei generații, cât și în rândul adulților, a tuturor participanților la Târgul de Sfântul Ilie, eveniment cu tradiție în comuna Rîciu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE