Doi candidaţi, în „finala” pentru conducerea Aeroportului „Transilvania” Business
  • redactia
  • 1 comentarii
  • 1094 Vizualizări

Doi candidaţi, în „finala” pentru conducerea Aeroportului „Transilvania”

1 aeroportTrei candidaţi s-au înscris la concursul organizat de Consiliul Judeţean Mureş pentru ocuparea funcţiei de administrator executiv, preşedinte al Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional „Transilvania” Târgu-Mureş: Ştefan Petru Runcan – fost director şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al aeroportului, Peti Andras – actual viceprimar al municipiului Târgu-Mureş şi fost vicepreşedinte/preşedinte al Consiliului de Administraţie al aeroportului şi Ionela Ciotlăuş – fost viceprimar al municipiului Târgu-Mureş.

Concursul este organizat în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările şi completările ulterioare, prima probă, cea de limba engleză, eliminatorie, a avut loc vineri, 17 iunie, iar următoarea probă, a interviului, va avea loc marţi, 21 iunie, de la ora 13.00, la sediul Consiliului Judeţean Mureş, s-au calificat doi din cei trei candidaţi, respectiv Ştefan Petru Runcan şi Peti Andras.

1 CASETA 1 runcan

Runcan: „Mă interesează salvarea aeroportului”

„M-am înscris la concurs din interesul de a contribui la salvarea aeroportului şi pentru găsirea de metode şi forme care să ducă la o reală eficientizare a aeroportului. Am făcut contestaţii la modul de organizare, pentru că se doreşte o anumită formă foarte tranşantă de a se favoriza nişte competitori în detrimentul celorlalţi. Mai mult, nu se doreşte o aplicare a legislaţiei existente în domeniu, care culmea se pune în aplicare la acest concurs, mă refer la Ordonanţa de Urgenţă 109 din 2011, care în Monitorul Oficial din 1 iunie 2016 a fost modificată prin Legea 111 care aduce multe modificări în domeniu şi care am solicitat să fie aplicate şi în cazul procedurii. De exemplu, Consiliul Judeţean trebuie să spună ce doreşte de la Consiliul de Administraţie al aeroportului. Şi fiecare participant trebuie să depună o scrisoare de intenţie în care să spună cum doreşte să facă acel lucru. Nişte lucruri pertinente, zic eu, dar care nu sunt urmate în procedura în cauză.”

Ştefan Petru Runcan

1 CASETA 2 peti

Peti: „Aeroportul este un motor al economiei”

„Am decis să particip la concurs deoarece am fost deja o perioadă, între iunie 2012 şi iunie 2013, în fruntea aeroportului, în calitate de vicepreşedinte, respectiv din decembrie după demisia domnului Poruţiu am fost înlocuitor de drept şi am îndeplinit şi funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie. Mi se pare o posibilitate şi o oportunitate fără pereche pentru judeţ şi pentru regiune de a se dezvolta, aeroportul este un moto al economiei în orice colţ al Europei unde există aeroport regional şi consider că prin expertiza mea şi prin experienţa pe care am acumulat-o aş putea să dezvolt aeroportul.”

Peti Andras

 

A consemnat Alex TOTH

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE