Home / Timp liber / Proiectul “Şcoala de Mers pe Munte” prezentat la J’ai Bistrot

Proiectul “Şcoala de Mers pe Munte” prezentat la J’ai Bistrot

Asociația Tăşuleasa Social, în parteneriat cu Coca-Cola HBC România și Dupa Noi organizează în acest an ediția a II-a a proiectului “Şcoala de Mers pe Munte”.  “A merge pe munte poate fi o pasiune, un sport, o activitate recreativă – dar oricare dintre acestea presupune o serie de cunoştinţe referitoare la tehnici, echipament, orientare în teren şi în primul rând atitudine responsabila  faţă de munte . Astfel de cunoştințe se dobândesc de multe ori cu preţul unor greşeli trăite pe propria piele, iar pentru cei norocoşi din experienţele trăite de alţii. Rareori le gasim prezentate exhaustiv în formă didactică şi practică. Noi, cei de la Tăşuleasa Social credem că astfel de cunoştinţe ne sunt de folos  şi dincolo de domeniul lor specific, lecţia muntelui ajutându-ne să devenim mai omenoşi, mai solidari, mai sensibili la frumos şi mai responsabili faţă de natură. Se pot înscrie persoane neexperimentate cu vârsta peste 18 ani, care sunt interesate să afle mai multe despre drumeţie montană/ hiking şi geografie montană, mediu înconjurător şi protejarea acestuia, precum şi legătura dintre aceste noțiuni și voluntariat. Încurajăm să se înscrie persoane din toată România și din Republica Moldova. Ne adresăm și comunităţilor locale, atât în scopul instruirii tinerilor din zonă asupra problemelor de mediu/ aspectelor ce ţin de mediul înconjurător, cât şi în vederea explorării potenţialului natural al zonei şi creării unei surse alternative de venit pentru tinerii din zonă”, precizează reprezentanţii Tăşuleasa Social.

Proiectul va fi prezentat luni, 20 iunie,ora 18:00 la J’ai Bistrot, intrarea fiind liberă. Şcoala de Mers pe Munte îşi va deschide porţile pentru persoanele selectate pe data de 15 august. Fiecare participant va petrece în cadrul proiectului câte 4 zile și 4 nopți, din care două în campusul Tăşuleasa Social din Pasul Tihuța şi două cu cortul în Munții Călimani. Plecarea se face în dimineața celei de-a 5-a zi. Programul se încheie la data de 12 septembrie 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Cine este cel mai bun bucatar din lume? Vezi 10 bucatari cu Stele Michelin

https://www.pickpik.com/restaurant-cooking-chef-kitchen-food-professional-13063 Steaua Michelin reprezinta fara indoiala cea mai mare onoare din industria culinara internationala. Unii …