Piața neagră a păsărilor sălbatice se extinde pe internet. Vezi cum poți ajuta la stoparea braconajului Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 252 Vizualizări

Piața neagră a păsărilor sălbatice se extinde pe internet. Vezi cum poți ajuta la stoparea braconajului

 

Traficul ilegal de animale sălbatice este în creștere. Slaba conștientizare și perspectiva unor profituri ridicate îi determină pe unii să-și riște libertatea doar pentru câțiva zeci de lei. Traficul ilegal de animale sălbatice afectează grav biodiversitatea și a devenit o problemă țintă a membrilor Asociației pentru Protecția Păsărilor și a Naturii „Grupul Milvus”, care doresc să găsească modalități de a lua măsuri mai stricte.

Capturarea și comercializarea păsărilor sălbatice sunt interzise prin lege, iar braconajul de păsări protejate se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 3 ani. Potrivit informațiilor furnizate de biologul Attila Marton, membru Milvus Group, în multe din piețele din București sau din țară și, mai nou, pe site-uri de comert online foarte populare și la mare căutare, se găsesc păsări sălbatice, capturate și expuse spre vânzare ilegal, foarte probabil unele dintre ele ajungând și înafara țării. În plus, deși prețul lor este mult mai mare, acestea sunt comercializate la prețuri de nimic, de 10-20 de lei.

Ţinerea în captivitate a speciilor de păsări autohtone din fauna sălbatică contravine legii. Acestea pot fi capturate doar pentru scop ştiinţific, repopulare sau în scopul înmulţirii în captivitate în vederea conservării, întotdeauna însă cu acordul autorităţilor competente.

”În situație de braconaj, orice persoană fizică poate face o sesizare către Garda de Mediu sau Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase sau  poate apela la serviciul de urgenţă 112, unde poate solicita deplasarea la faţa locului a unui echipaj de poliţie. Ulterior, putem ajuta și la noi la soluționarea problemei. Pentru prinderea făptașului se aplică, de obicei, metoda flagrantului” mai precizează Attila Marton.

Aceste păsări sunt capturate de regulă cu beţe cu clei, care se face prin topirea fructelor de vâsc sau a unor materiale de cauciuc mai specific, o metodă de capturare care se încadrează ca și contravenţie şi se pedepseşte conform legii. Păsările sunt de regulă ţinute în colivii mici, uneori ascunse în sacoşe, neexpuse direct la vedere. Nu atât modul lor de hrănire sau ținerea lor în captivitate este dificlă, cât reintegrarea lor în natură.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE