Rock, bere şi motoare, la Maris Fest 2016 Monden
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 582 Vizualizări

Rock, bere şi motoare, la Maris Fest 2016

1A doua ediţie a Maris Fest a adunat în acest sfârşit de săptămână la Târgu-Mureş peste 13.000 de oameni. Evenimentul a fost organizat de Clubul Moto Legio Maris şi Asociaţia Culturală „Cathedra Domini”, cu sprijinul combinatului Azomureş.

Paradă moto reuşită

Au fost patru zile în care participanţii s-auputut bucura de muzică bună, bere rece, jocuri antrenante cu premii şi foarte, foarte multe motoare.

Dacă la parada moto de la prima ediţie au participat peste 300 de motociclişti, sâmbătă 18 iunie 2016, peste 1.000 de motoare au cucerit „Oraşul trandafirilor”.

2

Tombolă pentru Cuminţenia Pământului

300 de bilete au fost cumpărate pentru Tombola Maris Fest, marele premiu constând dintr-o chitară Hora Reghin semnată de trupele Cargo, Hara, Moby Dick, Iris şi Nevergreen, iar preţul unui bilet de tombolă fiind de 5 lei. Suma strânsă va fi folosită, în parte, pentru preţul chitarei, asta deoarece dorim să dăm un semnal simbolic de susţinere a produselor locale, restul sumei va fi donată pentru achiziţionarea de către statul român a statuii Cuminţenia Pământului.

3

“Minți deschise și oameni implicați”

Evenimentul a fost încheiat luni seara de un moment în memoria victimelor din incediul de la Colectiv de la finalul anului trecut.

Piesa Il Silenzio, în interpretarea lui Puja Barna Atilla la trompetă şi Dragoş Colceriu, chitară electrică, doi tineri artişti mureşeni, a marcat închiderea celei de-a doua ediţii Maris Fest. “Cred că Maris Fest a existat cu mult înainte de prima sa ediție. A existat în dorințele nemărturisite – sau doar neconcretizate – a multor oameni. Altfel n-ar fi curs așa cum a făcut-o, ca un șuvoi, ca și cum n-ar fi așteptat decât un semnal pentru a se revărsa dincolo de malulMureșului, în locul căruia, dacă ești din zonă, n-ai cum să nu-i cunoști poveștile mai mult sau mai puțin muzicale. Noi, bikerii, noi, rockerii, dacă vă plac șabloanele astea, dar în același timp, noi, juriștii, noi, antreprenorii, noi, IT-știi, noi, corporatiștii, noi, funcționarii, profesorii, actorii, jurnaliștii, inginerii, studenții. Dincolo de clișeele cu tatuaje, păr lung, tricouri negre, decibel și haine de piele sunt minți deschise și oameni implicați în tot ceea ce înseamnă societate. Sunt oameni care și-au dorit altceva. Am vrut un eveniment fără etichete, un eveniment liber. Liber de politică, liber de influențe, liber de discriminări, de kitsch, de prost gust.Dacă au fost și puncte care pot fi îmbunătățite? Evident. Dar de asta va mai exista o ediție viitoare“, a declarat Thomas Moldovan, organizator, Legio Maris.

4

Activităţi pentru comunitate

Asociația ”Cathedra Domini” este o organizație fără scop patrimonial care, conform prevederilor sale statutare, se implică activ la nivel cultural prin activități și programe de interes social, de grup sau individual, activități de formare și dezvoltare a științei, artei, culturii, sportului și turismului.

Prin activitățile desfășurate până în prezent, asociația și-a propus și a realizat obiectivul unei implicări active în viața culturală a comunității, contribuind astfel la creșterea vizibilității actului cultural și la mai buna sa receptare în spațiul public.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE