Cum să prepari o socată delicioasă şi răcoritoare Life style
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 253 Vizualizări

Cum să prepari o socată delicioasă şi răcoritoare

CSID scrie că preparatele din flori de soc au acţiune sudorifică, diuretică, emolientă, antireumatică, antinevralgică şi stimulează rezistenţa organismului. Fructele şi sucul obţinut din fructe au o acţiune laxativă şi antinevralgică. Florile de soc apar în lunile mai şi iunie şi sunt mărunte, alb-gălbui, foarte parfumate, încărcate de polen. Din florile de soc se poate prepara o băutură răcoritoare – socata (chiar şi extrasezon din flori uscate de soc, păstrate în pungi de hârtie într-un loc răcoros).
Ingrediente 5 l:
10 flori de soc
500 g zahăr brun
o lămâie mare
8 g drojdie proaspătă
Mod de preparare: Se spală florile de soc şi se pun pe fundul borcanului. Se presară zahărul, iar apoi se adaugă sucul de lămâie şi coaja tăiată felii. Se adaugă apă cât să acopere totul şi se lasă până a doua zi. În următoarea zi, se umple borcanul cu apă rece, se amestecă, se adaugă drojdia, se acoperă şi se lasă la loc cald şi însorit încă 2-3 zile. În fiecare zi, se amestecă în borcan dimineaţa şi seara şi se gustă socata. Când a ajuns la aciditatea dorită, se strecoară socata, se pune în sticle şi se ţine la frigider. Se serveşte rece.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE