Home / Sanatate / Abordarea multidisciplinară, cheia spre un tratament de succes

Abordarea multidisciplinară, cheia spre un tratament de succes

Distribuie

La cea de-a XVI-a ediție a Conferinței Naționale de Cardiologie cu participare internațională „CardioNET”, care se desfășoară la Târgu-Mureș începând de marți, 21 iunie, până sâmbătă, 25 iunie, la care participă specialiști de renume național și internațional, un rol important i-a revenit Secțiunii de Interdisciplinaritate în Cardiologie, ce a fost introdusă în programul conferinței în urmă cu trei ani, în cadrul căreia specialiști din diverse specialități medicale au transmis că o abordare multidisciplinară poate garanta succesul tratamentului pacientului.
2 mihaela opris„Conceptul de „heart team”, echipa inimii sau cardio echipa este un model inovativ de funcționare a actului medical, care întrunește echipe multidisciplinare ce își unesc eforturile de la diagnostic până la tratament. Forța acestei echipe se datorează colaborării dintre clinicianul cardiolog, medicul cardiolog intervențional, chirurgul cardiovascular și medicul anestezist. În funcție de pacient, în mod individualizat, pot fi cooptați în echipă și medici de alte specialități. Cardio echipa este utilă și competentă în managementul bolii cardiace, în selecția procedurii și modalității de terapie a pacienților, uneori în combinația invazivă și chirurgicală a procedurilor aplicate, dar nu în ultimul rând în reabilitarea pacienților cardiovasculari. Cardio echipa este utilă pentru evaluarea mai multor patologii cardiace”, a precizat Conf. Univ. Dr. Mihaela Opriș, medic primar cardiolog.
„Mesajul central este că munca în echipă este în folosul bolnavului, că ierarhia trebuie să fie doar pe aceeași linie și să stimuleze în principal un diagnostic cât mai corect și mai complet, că bolnavul are uneori nevoie și poate are dreptul de o a doua opinie sau mai multe”, a precizat Conf. Univ. Dr. Călin Molnar, medic primar chirurg.

Copreședintele Conferinței Naționale de Cardiologie cu participare internațională „CardioNET”, Prof. Dr. Habil. Theodora Benedek, a arătat că boala cardiovasculară se regăsește în diferite grade în contextul fiziopatologic al multor altor afecțiuni și pentru diagnosticul și tratamentul multiplelor afecțiuni este necesară o abordare interdisciplinară care dă garanția celor mai bune rezultate. „Secțiunea de interdisciplinaritate în cardiologie a fost introdusă în cadrul programului congresului în urmă cu trei ani și a cunoscut o dezvoltare de la an la an. Dacă anul trecut am reușit să atragem 23 de personalități din diferite domenii medicale care să prezinte teme comune de interes cu cardiologie, anul acesta am reușit să atragem nume sonore din centrul nostru universitar, dar și personalități de renume din centre foarte faimoase pe plan european, care vor prezenta specificul patologiei de care se ocupă, pe care o cercetează, în corelație cu boala cardiovasculară. Boala cardiovasculară este o boală care se regăsește în diferite grade în contextul fiziopatologic al multor altor afecțiuni și pentru diagnosticul și tratamentul multiplelor afecțiuni este necesară o abordare interdisciplinară și această abordare interdisciplinară dă garanția celor mai bune rezultate atât în programele clinice, cât și în programele de cercetare (…) În ziua de astăzi, orice cercetare de vârf, orice tratament de înaltă specialitate administrat bolnavului din orice patologie trebuie să aibă la bază o abordare multidisciplinară și munca în echipă poate garanta succesul”, a precizat Prof. Dr. Habil. Theodora Benedek.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

UPDATE: Mureș – Percheziții într-un dosar de ”abuz de încredere” la o firmă de transport rutier. Trei bărbați, reținuți!

Distribuie Polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale Mureș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.