Workshop dedicat redactării lucrărilor științifice, la „CardioNET” 2016 Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 252 Vizualizări

Workshop dedicat redactării lucrărilor științifice, la „CardioNET” 2016

Copreședintele Conferinței Naționale de Cardiologie cu participare internațională „CardioNET”, Prof. Dr. Habil. Theodora Benedek, a susținut joi, 23 iunie, în cadrul unui workshop dedicat felului în care ar trebui redactată o lucrare științifică care urmează a fi publicată într-o revistă cu factor mare de impact, că era necesară abordarea acestei teme în cadrul Conferinței „CardioNET”, deoarece având în vedere multitudinea de publicații științifice existente în centrul universitar Târgu-Mureș, tinerii medici și cercetători au posibilitatea de a-și publica lucrările științifice în respectivele reviste.
Prof. Dr. Habil. Theodora Benedek a arătat că în urma workshop-ului se dorește întocmirea unui plan de lucru pentru perioada care urmează, astfel încât specialiștii să învețe unii de la alții aspecte referitoare la procesul de review. Au prezentat aspecte referitoare la lucrările științifice și au oferit recomandări medicilor Prof. Univ. Dr. Sanda Copotoiu, redactor-șef al revistei Acta Medica Marisiensis, Prof. Univ. Dr. Vladimir Bacârea, șeful Disciplinei de Metodologie a Cercetării Științifice Medicale din cadrul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Târgu-Mureș, Prof. Univ. Dr. Christos Chatziantoniou (Paris, Franța), Dr. Alexandru Rogobete (Timișoara), Prof. Univ. Dr. Lucian Pușcașiu (UMF Târgu-Mureș), și Prof. Univ. Dr. Ario Santini (Edinburgh, UK).
„Ideea acestui workshop este de a discuta despre ceea ce este nevoie pentru activitatea publicistică, care sunt dificultățile întâmpinate atunci când se redactează o lucrare științifică sau când se face review la o lucrare științifică. Nu întâmplător mi-am propus să abordăm în cadrul Conferinței „CardioNET” această temă a review-ului într-o științifică. Abordarea aceasta s-a referit nu numai la a scrie o lucrare, dar pentru că în centrul nostru universitar există în prezent mai multe publicații științifice și avem nevoie de dumneavoastră (n.red. – medici) pentru a vă implica în procesul de review, ne-am gândit să vă oferim posibilitatea de a discuta despre acest proces. De multe ori primiți e-mail-uri de la noi în care vă solicităm o părere, un review și de multe ori am avut senzația că trebuie să insistăm asupra faptului că procesul de review este în același timp o metodă de a ajuta autorul, de a-l învăța cum trebuie să corecteze lucrarea, nu de a-l pedepsi că n-a scris bine. Dintr-un review eficient autorii care primesc lucrarea înapoi respinsă sau cu solicitare de revizuire vor avea foarte mult de învățat. Tocmai de aceea am invitat alături de mine personalități din viața academică care au o mare implicare în diferite etape ale acestui proces de review. Doamna profesor Sanda Copotoiu este redactor-șef al revistei Acta Medica Marisiensis, revistă la care am onoarea de a fi secretar științific, domnul profesor Ario Santini este un prieten apropiat al Universității noastre și ne ajută de multe ori atât în procesul de review, cât și în aspectele lingvistice care țin de redactarea unei lucrări în limba engleză, domnul profesor Lucian Pușcașiu are o mare activitate publicistică și factor de impact, domnul profesor Vladimir Bacârea, șeful Disciplinei de Metodologie a Cercetării Științifice Medicale, pentru că de multe ori ne lipsește exact această parte atunci când vrem să redactăm o lucrare, și domnul doctor Alexandru Rogobete, un colaborator foarte activ al revistelor noastre atât în calitate de autor al lucrărilor, cât și în calitate de reviewer”, a precizat Prof. Dr. Habil. Theodora Benedek în cadrul workshop-ului.

Conferința „CardioNET” are loc în perioada 21-25 iunie, la Târgu-Mureș, și este organizată de UMF Târgu-Mureș, Societatea Română de Cardiologie, Societatea Maghiară de Cardiologie și Centrul Medical Cardiomed, în colaborare cu Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților, Casa de Asigurări de Sănătate și Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș. Lucrările conferinței se derulează pe mai multe secțiuni de interes științific din întreaga patologie cardiovasculară: imagistică medicală, infarct miocardic STEMI, electrofiziologie și stimulatoare cardiace, cercetare medicală și terapie cu celule stem în patologia cardiacă, boli obstructive periferice și interdisciplinaritate în cardiologie.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE