Home / Slider / Activități de prevenire anti-drog în Complexul Mureșul

Activități de prevenire anti-drog în Complexul Mureșul

 

Agenţia Naţională Antidrog (ANA) prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Mureș, organizează, la nivel local, duminică, 26 iunie, o serie de activităţi specifice, de informare, conştientizare şi educare a populaţiei cu privire la problematica drogurilor în România, pentru marcarea Zilei Internaţionale Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri.

Specialiştii antidrog invită publicul să se alăture acestui demers, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la riscurile şi consecinţele nocive ale consumului şi traficului de stupefiante.

În Târgu Mureș, în intervalul orar 9.00 – 13.00, tinerii şi părinţii sunt aşteptaţi în cadrul Complexului de Agrement “Mureșul”, unde vor primi materiale de informare şi vor fi implicaţi direct în acţiunile derulate de specialiștii și voluntarii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Mureș, prin intermediul mesajelor cu conţinut antidrog şi al dezbaterilor pe teme corelate cu uzul, abuzul şi traficul de droguri.

De asemenea, se va desfășura o bibliotecă vie, unde în loc de cărţile obişnuite, tinerii și părinții vor putea „împrumuta”, pentru o perioadă limitată de timp, o „carte vie”, un specialist al C.P.E.C.A. Mureș (medic, psiholog, specialist în prevenire), pentru a se putea informa cu privire la riscurile consumului de droguri.

Tema UNODC pentru Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri de anul acesta are ca mesaj: „Întâi ASCULTĂ! Ascultându-i pe copii şi tineri, realizezi un prim pas pentru a-i creşte sănătos şi în siguranţă”.

Medicii, psihologii şi asistenţii sociali ai ANA atrag atenţia asupra riscurilor la care se expun persoanele care consumă droguri: infecţii grave (HIV, HVC, HVB, TBC), infarct sau hemoragii cerebrale, deces, abandon şcolar, degradarea relaţiilor sociale, pierderea locului de muncă sau infracţionalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Vocile Cetății. Partidele guvernante trebuie să încheie jocul de-a PNRR-ul

PNRR-ul trebuia să fie un proiect de țară echilibrat creionat prin corelarea lui cu alte …