”Biblioteca vie”, combaterea prejudecăților despre deținuți Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 235 Vizualizări

”Biblioteca vie”, combaterea prejudecăților despre deținuți

 

Penitenciarul Tîrgu Mureș organizează, în data de 28 iunie 2016 , în intervalul orar 13.00-15.00,  la sediul American Corner, situat în Târgu Mureș, str. Primăriei nr. 2, proiectul „Biblioteca vie”, activitate inedită unde cărţile sunt oamenii cu care cititorii inter-relaţionează, sub sloganul ”Priveşte-mă ca pe un om, citeşte-mă ca pe o carte!”.

Potrivit informațiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Tîrgu Mureș, Ovidiu Rîtea, inspector de penitenciare, manifestarea este organizată la inițiativa Administrației Naționale a Penitenciarelor și se desfășoară, la nivel național, de către toate unitățile penitenciare, la aceeași dată.

Pe plan local, activitatea se bucură de sprijinul Bibliotecii Județene Mureș. De asemenea, la eveniment vor fi prezenți reprezentanți ai  Inspectoratului de Poliție al Județului Mureș, Serviciului de Probațiune de pe lângă Tribunalul Mureș și ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog al Județului Mureș.

”Scopul aceste manifestări vizează combaterea stereotipurilor şi prejudecăţilor despre mediul de detenţie, personalul de penitenciar şi persoanele internate, stimularea comunicării şi diminuarea distanţei sociale dintre sistemul penitenciar şi comunitate, prin implicarea personalului şi a persoanelor custodiate în activităţi legate de viaţa socială a comunităţii, în spaţii neconvenţionale, precum și dezvoltarea capacităţii de auto-dezvăluire, în scopul facilitării inter-relaţionării dintre publicul larg şi reprezentanţii sistemului penitenciar” precizează Ovidiu Rîtea.

Biblioteca vie funcţionează ca o bibliotecă obişnuită, la care oamenii vin, împrumută cărţi şi le returnează, cu precizarea că aceste CĂRŢI sunt OAMENI cu care cititorii intră în contact.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE