Home / Sanatate / Fondurile europene, viitorul sănătății

Fondurile europene, viitorul sănătății

Distribuie

Atragerea de fonduri europene poate reprezenta pentru sănătate o investiție în viitorul României, a declarat consilierul de stat de la Departamentul de Sănătate Publică al Administrației Prezidențiale, Diana Păun, potrivit AGERPRES.
„România puternică nu poate fi bazată decât pe inovare, iar în domeniul medical, mai mult decât în oricare alt domeniu, inovarea are rolul cel mai important pentru că ea contribuie în mod direct la îmbunătățirea stării de sănătate a populației. (…) Cunoaștem cu toții provocările multiple cu care se confruntă sistemul sanitar românesc, de la problemele organizatorice și legislative, la problemele financiare și, nu în ultimul rând, la hățișul birocratic cu care ne confruntăm zi de zi — atât la nivel ministerului Sănătății, cât și la nivelul spitalelor. Resursele financiare insuficiente stau la baza celorlalte vicisitudini și vorbim aici despre subfinanțare. (…) Finanțarea prin fonduri europene reprezintă o soluție pentru sistemul nostru medical, fondurile fiind direcționate către principalele probleme — prevenția și promovarea sănătății, serviciile de eHealth, educația și specializarea personalului medical, reabilitarea și modernizarea infrastructurii medicale”, a spus Diana Păun.
Potrivit sursei citate, ea a arătat că în exercițiul financiar 2007 — 2013 procentul destinat sănătății a fost de doar 0,8 % din suma totală alocată țării noastre prin fondurile structurale, iar în actualul exercițiu financiar, 2014 — 2020, suma alocată este de cinci ori mai mare.

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Chirurgie Vasculară de top, la Spitalul de Urgență din Târgu Mureș

Distribuie Secția Chirurgie Vasculară este relativ nou deschisă, din anul 2018, în cadrul Spitalului Clinic …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.