Percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 549 Vizualizări

Percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală

33312 percheziţii domiciliare au fost desfăşurate joi dimineaţă, de poliţiştii din Mureş, la persoane bănuite de implicare în săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală, în domeniul comerţului on-line. Prejudiciul cauzat fiind de peste 700.000 de lei.

La data de 23 iunie 2016, poliţişti de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, au desfăşurat 12 percheziţii domiciliare în judeţele Mureş, Sibiu, Cluj şi în municipiul Bucureşti în vederea administrării probatoriului privind comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală. „Acţiunea desfăşurată a vizat documentarea legalităţii înregistrării cheltuielilor unei societăţi comerciale, din judeţul Sibiu, specializată în comerţul on-line. Din cercetările efectuate în cauză s-a stabilit faptul că impozitul pe profit şi TVA-ul au fost diminuate cu ajutorul unei societăţi, din Târgu-Mureş, prin înregistrarea de cheltuieli fictive, de aproximativ 1.800.000 lei. Ulterior, firma din Târgu-Mureş a declarat livrări către societatea specializată în comerţul on-line, suma livrărilor fiind egală cu suma achiziţiilor declarate”, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

Totodată, poliţiştii au stabilit că sume importante de bani au fost transferate succesiv către trei societăţi comerciale din ţară şi alte patru societăţi din străinătate, existând indicii că sumele aferente acestor tranzacţii au fost retrase în numerar, întregul mecanism fiind creat în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale. „Din cercetările efectuate în cadrul dosarului penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, a reieşit că prejudiciul cauzat este de peste 700.000 de lei. La acţiune sunt angrenaţi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie Mureş, Sibiu, Cluj şi de la Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti, precum şi luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Mureş. În cauză au fost emise patru mandate de aducere, în vederea continuării cercetărilor pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală prin evidenţierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive”, se menţionează în document.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE