Home / Politic / VIDEO: Voturile românilor, apărate de Mara Togănel

VIDEO: Voturile românilor, apărate de Mara Togănel

Distribuie

1
Consilierul judeţean Mara Togănel (PNL) a susţinut vineri, 24 iunie, o declaraţie politică în numele Partidului Naţional Liberal, cu ocazia şedinţei festive de constituire a Consiliului Judeţean Mureş, mandatul 2016-2020.

Varianta „Dancu preşedinte”, refuzată de PSD

Declaraţia a fost făcută după încheierea votului pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, aproape de finalul şedinţei. Propus de liderul UDMR Mureş, Brassai Zsombor, fostul primar al staţiunii Sovata, Peter Ferenc, a obţinut 24 de voturi, în timp ce Mara Togănel, propusă de liberalul Eugen Bândea, a obţinut 10 voturi. Înainte de a fi nominalizată de colegul de partid, Mara Togănel a făcut o propunere-surpriză, şi anume susţinerea cu 10 voturi liberale a social-decmocratului Ovidiu Dancu, care a declinat propunerea, cei 10 consilieri PSD acordându-i votul lui Peter Ferenc. “Partidul Național Liberal a încercat, în perioada post electorală, să propună o formulă de conducere a Consiliului Județean în care toate cele trei partide și oamenii care le-au votat și-ar fi găsit o reprezentativitate firească. Pentru a fi deasupra oricăror bănuieli legate de interese politice de orice fel, am anunțat în mod public că vom vota un președinte al altui partid decât PNL-ul. Propuneam, în același timp, două posturi de vicepreședinți pentru celelalte două partide care au intrat în Consiliul Județean. În ședința de constituire a Consiliului Județean am fost consecvenți cu noi înșine și am făcut aceeași propunere. Inițiativa noastră a fost tratată cu indiferență și PSD-ul a refuzat astăzi (vineri, 24 iunie – n.r.) funcția de președinte al Consiliului Județean Mureș și a votat apoi candidatul propus de UDMR. Am încetat de multă vreme să mai sperăm în cuvântul socialiștilor, dar am sperat într-un moment de trezire. Am avut destule semnale despre adevărata față a socialiștilor, încă din momentul în care Guvernul PSD a închis secțiile de votare din străinătate și mii de români n-au putut să voteze. Guvernul PSD n-a înțeles nimic și după un an a fost nevoie ca mii de români să iasă în stradă și să spună că s-au săturat. La fel ca pe noi toți, oamenii politici, ne va judeca istoria. O va face și cu dumneavoastră, doamnelor și domnilor consilieri PSD, proaspăt aliați cu UDMR-ul în județul Mureș”, a afirmat Mara Togănel.

2

Primul proiect: “România 100”

De asemenea, Mara Togănel a subliniat că grupul consilierilor judeţeni va face o opoziţie constructivă în faţa alianţei UDMR-PSD şi a anunţat primul proiect propus de liberali în mandatul 2016-2020, dedicat Centenarului României Mari. “Partidul Național Liberal a fost, în istoria românilor, unul dintre stâlpii respectării democrației. Și dacă legea în vigoare spune că democrație înseamnă o majoritate PSD-UDMR, vom respecta democrația. Partidul Național Liberal va face o opoziție demnă și constructivă. Având în ultimii ani postul de președinte al Consiliului Județean, PNL-ul a reușit să crească bugetul de investiții al județului cu 62%. Vom susține proiectele noii majorități din Consiliul Județean, atâta vreme cât ele vor fi axate pe o dezvoltare durabilă și echilibrată a tuturor zonelor locuite de mureșeni. Vom monitoriza atent activitatea binomului PSD-UDMR, dar și a executivului Consiliului Județean și ne vom asuma rolul de reprezentanți ai zecilor de mii de cetățeni români care ne-au mandatat să fim vocea lor în cel mai înalt for al județului. Grupul de consilieri PNL anunță, în premieră, și primul proiect concret în noul Consiliu Județean: Centenarul României Mari. Vom propune coaliției PSD-UDMR programul “România 100”, care va detalalia felul în care județul Mureș îi va spune “La mulți ani României” la 100 de ani, în 2018. Până atunci, să ne bucurăm de ziua de astăzi, când de Sânziene și de Ziua Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul sărbătorim Ziua Universală a Iei Românești. Și să nu uităm că duminică este Ziua Drapelului Național al României. Să avem înțelepciune și gânduri bune!”, a afirmat Mara Togănel.

Dancu: „Bine că PSD a fost bun în USL”

Declaraţia politică a liberalei Mara Togănel nu a rămas fără replică, fostul şi actualul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, social-democratul Ovidiu Dancu, răspunzând câteva minute mai târziu. „Bine că Partidul Social Democrat a fost bun în USL. Măcar pentru atâta lucru trebuia să îi mulţumiţi”, a spus Ovidiu Dancu.

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Semiremorcă încărcată cu lemn fără documente confiscată de Poliția Mureș

Distribuie Polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au confiscat o semiremorcă în valoare …

7 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.