Home / Slider / Dezbatere publică pe tema reducerii poluării cu nitrați

Dezbatere publică pe tema reducerii poluării cu nitrați

Distribuie

 

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor organizează, marți 28 iunie, la Tîrgu Mureș o dezbatere publică care va avea ca temă analiza cadrului normativ referitor la reducerea poluării cu nitrați, măsurile pentru prevenirea poluării, precum și sursele de finanțare pentru investițiile care susțin aceste demersuri. Dezbaterea face parte din campania 2016 a proiectului “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți”, și se va desfășura la Hotel Black Lord, între orele 10.00-17.00.

Potrivit organizatorilor, evenimentul se adresează autorităților publice locale, autorităților cu responsabilităţi în domeniu, precum și specialiștilor, mediului academic și societății civile din județul Mureș. La dezbatere vor participa și vor avea intervenții reprezentanți ai autorităților centrale, experți din domeniul protecţiei mediului, membri ai comunității academice, reprezentanți ai diferitelor instituții implicate în implementarea, monitorizarea şi controlul Directivei Nitraţi.

Investiții de amploare la Tîrgu Mureș

Dezbaterea dorește să realizeze un dialog deschis între autorităţile locale judeţene, beneficiari şi finanţatori, în vederea creşterii accesului beneficiarilor din județul Mureș la sursele publice de finanţare a investițiilor din cadrul Directivei Nitraţi. Proiectul “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” a finanțat în județul Mureș două investiții care sunt finalizate în prezent – platformele comunale de depozitare pentru gunoi de grajd de la Gornești și de la Crăiești, împreună cu echipamentul necesar – încărcătoare frontale, tractoare cu remorcă, cisterne vidanjă, mașini de împrăștiat gunoi – și europubele, în valoare de 1,28 milioane de lei prima, respectiv 1,92 de milioane de lei cea de-a doua. De asemenea, au fost plantate perdele de protecție (500 bucăți – puieți de salcâm) în localitatea Gornești, și au fost realizate 75 de platforme individuale de depozitare pentru gunoi de grajd în localitatea Crăiești.

Pentru perioada 2016-2022, proiectul “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” dispune de o sumă totală de 48 de milioane de euro pentru investiții la nivelul comunităților locale pentru reducerea poluării cu nutrienți, cât și pentru măsuri de consolidare a capacității instituțiilor cu rol în monitorizarea și raportarea calității apelor.


De asemenea, verificati

Vasile Maftei se întoarce la Reghin. Vezi de ce

Distribuie Este OFICIAL!!! Fostul căpitan al echipei de fotbal Rapid București, Vasile Maftei, se întoarce …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.