VIDEO: Mureşenii, îndemnaţi să onoreze Drapelul Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 431 Vizualizări

VIDEO: Mureşenii, îndemnaţi să onoreze Drapelul

A drapel
Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş şi Garnizoana Târgu-Mureş, cu sprijinul Consiliulul Judeţean Mureş şi al Primăriei municipiului Târgu-Mureş, au organizat duminică, 26 iunie, cu ocazia Zilei Naţionale a Drapelului, o ceremonie publică de înălţare a drapelului României în Piaţa Victoriei din Târgu-Mureş.

Alături de militarii Ministerului Apărării Naţionale, la activităţi au participat efective ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mureş „Colonel Sabin Motora”, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al Judeţului Mureş, şi ai Direcţiei Poliţia Locală Târgu-Mureş, precum şi personalităţi ale vieţii politico-administrative a judeţului Mureş.

Florea, şah la Prefectură şi CJ Mureş

Invitat să se adreseze celor prezenţi în Piaţa Victoriei, Dorin Florea, primarul municipiului Târgu-Mureş, a militat pentru o ţară „care să îşi câştige demnitatea”, pentru un popor „care într-adevăr să simtă drapelul şi manifestările şi simbolurile naţionale ca lucruri cu care nu se pot juca” şi a transmis conducerii Prefecturii Mureş şi a Consiliului Judeţean Mureş mesajul de a găsi soluţia pentru arborarea tricolorului românesc, în permanenţă, pe clădirea Palatului Administrativ. „Aşa cum stă pe Primărie, pus, fiind un simbol al românilor de care trebuie să fim mândri şi pe care trebuie să îl onorăm prin fapte”, a afirmat Dorin Florea.

B drapel

Discursul lui Cuza, apreciat de Dancu

Conducerea Consiliului Judeţean Mureş a fost reprezentată de vicepreşedintele Ovidiu Dancu, care a readus în atenţia participanţilor un discurs emblematic despre drapel al domnitorului Alexandru Ioan Cuza, rostit la 15 ani de la luptele de la Dealul Spirii din 13 septembrie 1848. „Steagul este trecutul, prezentul şi viitorul ţării, întreaga istorie a României”, a menţionat Ovidiu Dancu. „Alături de Stemă şi Imn, Drapelul are o tradiţie populară şi creştină. Drapelul românesc semnifică istorie, definirea neamului, exprimând continuitatea poporului, idealurile de unitate şi independenţă care ne-au unit de-a lungul întregii noastre existenţe”, a completat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

C drapel

Prefectul, apel la unitate „sub tricolor”

Cel de-al treilea vorbitor al ceremoniei a fost dr. Lucian Goga, prefectul judeţului Mureş. „26 iunie, zi de mare bucurie pentru poporul român, Ziua Drapelului Naţional, pe care de 18 ani o sărbătorim şi o cinstim aşa cum se cuvine, cu ceremonii militare şi religioase. Drapelul a fost adoptat ca simbol naţional încă din prima zi a Revoluţiei din 1848, care purta pe el deviza „dreptate şi frăţie”, În 1859, cu ocazia dublei alegeri a domnitorului Alexandru Ioan Cuza în cele două ţări româneşti, a devenit drapel naţional. Mai apoi, în 1991, a fost declarat simbol naţional alături de Stemă şi Sigiliu”, a subliniat prefectul judeţului Mureş. „Vă rog să ne unim sub tricolor, să ne cinstim înaintaşii dând dovadă de demnitate, credinţă, să apărăm statul naţional, suveran şi independent, să ne promovăm noi înşine în lume, promovând drapelul naţional”, a completat dr. Lucian Goga.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE