Actele adiționale propuse de CNAS pentru luna iulie sunt nelegale, spun medicii de familie Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 194 Vizualizări

Actele adiționale propuse de CNAS pentru luna iulie sunt nelegale, spun medicii de familie

Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) și Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) susțin că actele adiționale propuse de CNAS a fi încheiate cu furnizorii de servicii medicale pentru luna iulie sunt nelegale, potrivit AGERPRES.
„Prin adresa trimisă de CNAS cu nr. P4775/23.06.2016 suntem puși în situația creată artificial și fără sens juridic să încheiem un act adițional la un contract care își încetează aplicabilitatea. Vechiul Contract-cadru este valabil până la 30 iunie, iar noul Contract-cadru este valabil de la 1 iulie. Soluția legală în acest moment este ca noul Contract-cadru să devină valabil de la 1 august, iar vechiul Contract-cadru să mai fie prelungit cu o lună, până la 31 iulie. Astfel, modalitatea de contractare pe care, din păcate, Casa Națională de Asigurări de Sănătate reușește din nou să o administreze defectuos nu poate fi la nesfârșit acceptată de furnizorii de servicii medicale pentru că este lipsită de transparență, iar termenele de adoptare a Hotărârilor de Guvern care reglementează Contractele-cadru sunt distorsionate și niciodată corelate logic cu normele lor de aplicare”, susțin medicii de familie într-un comunicat remis presei.
Potrivit celor două asociații profesionale, sistemul electronic de înregistrare și evidență a asiguraților și serviciilor se blochează constant și „bulversează” munca personalului medical, fără nicio sancțiune impusă caselor de asigurări.
„Platforma de raportare a serviciilor medicale a fost deja auditată, sunt depuse încă din 2013 la Corpul de control al prim-ministrului rezultatele auditului, care reflectă grave erori de creare și implementare a sistemelor de rapoarte, propunându-se cercetarea de către DNA a speței”, susțin medicii, conform sursei citate.
Asociațiile reclamă faptul că CNAS a preluat spre analiză foarte puține dintre recomandările lor. SNMF și FNMPF precizează că vor depune spre atenția prim-ministrului, în calitate de semnatar al Hotărârii de Guvern 432/2016, o plângere prealabilă în baza legii contenciosului administrativ privind nerespectarea transparenței decizionale de către CNAS, iar la Casele județene de asigurări se vor înregistra de către reprezentanții locali ai medicilor de familie notificări cu privire la nelegalitatea actelor adiționale încheiate cu furnizorii de servicii medicale pentru luna iulie.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE