Home / Administratie / Consiliul Local Deda, validat şi învestit

Consiliul Local Deda, validat şi învestit

Distribuie

Casa de Cultură din comuna Deda a găzduit sâmbătă, 25 iunie,  şedința de învestire a Consiliului Local Deda, rezultat  în urma alegerilor locale din 5 iunie.

3Au fost validate mandatele consilierilor: Ioan Alexandrescu (PNL), Liviu Buna (PSD), Marius Ceontea (PSD), Petru Groza (PSD), Teoader Ghidiu (PSD), Dănuţ Lingurar (Partida Romilor „Pro Europa”), Ioan Valer Marcu (PSD), Mircea Ovidiu Artimon (PSD), Marcel Gheorghe Paşcanu (PSD), Ştefan Pop (PSD), Ioan Iacob Ştef (PNL), Vasile Florin Vlaic (PNL) şi Ioan Vlasa (ALDE). Consilierii au fost  învestiţi după care au depus jurământul.

Învestirea primarului se amână

În ceea ce priveşte învestirea primarului ales, Lucreţia Cadar, aceasta va avea loc după ce Judecătoria Reghin va valida primarul ales al comunei Deda. „Mă adresez din nou dumneavoastră cu încrederea că sunt noul primar al comunei Deda începând din acest moment, deşi nu am depus jurământul din motive care nu depind de noi. Judecătoria Reghin nu a încheiat acea sentinţă prin care să valideze primarii judeţului Mureş. Mai este o zi, pe 27 va avea loc această dezbatere, sentinţa va fi dată şi din acest moment mă consider primar al comunei Deda pentru un nou mandate”, a precizat  Lucreţia Cadar.

Marius Ceontea, noul viceprimar al comunei Deda

2A urmat pe ordinea de zi privind alegerea viceprimarului, printre cei propuşi numărându-se consilierii Marius Ceontea (PSD) şi Vasile Florin Vlaic (PNL). În urma votului secret, Marius Ceontea a obţinut 9 voturi, Vasile Florin Vlaic 3, un vot anulat, fapt prin care Marius Ceontea a devenit noul viceprimar al comunei Deda. „În primul rând, vreau să mulţumesc locuitorilor comunei pentru votul acordat şi primarului Lucreţia Cadar pentru încrederea acordată. Mulţumesc celor care m-au votat pentru funcţia de viceprimar, iar pentru cei care nu m-au votat, sper că în cel mai scurt timp să-i conving să fim o echipă. Sper să facem o echipă bună la Primărie şi sunt sigur de acest lucru, atât timp cât o avem alături pe doamna primar”, a precizat  Marius Ceontea.

„Trebuie să domine responsabilitatea şi disciplina”

Primarul Lucreţia Cadar a subliniat la rândul său calităţile Consiliului Local, precum şi responsabilitatea acestuia în privința bunului mers al comunei. „Avem ales un Consiliu Local tânăr, cu oameni reprezentativi care au depus un jurământ de credinţă. Acest lucru obligă la realizarea problemelor comunei şi la înfăptuirea obligaţiilor faţă de cetăţeni şi faţă de comunitatea din Deda. Obligaţia  noastră, a Consiliului Local, a primarului este aceea de a face tot ce depinde de noi pentru dezvoltarea acestei comune, pentru a o aduce la un nivel mai înalt în rândul comunelor din judeţul Mureş De asemenea, am ales un viceprimar în persoana lui Marius Ceontea. Este un om tânăr, care poate face faţă împreună cu noi cerinţelor noastre de a gospodări mai bine comuna. Suntem o comună grea, o comună în care trebuie să domine responsabilitatea şi disciplina. Numai astfel  putem lucra şi realiza obviectivele pe care ni le propunem. De aceea cred că Marius Ceontea va face faţă cerinţelor care îi revin”, a subliniat Lucreţia Cadar

Finalul şedinţei i-a revenit părintelui  Dumitru Fărcaş, care a binecuvântat această nouă etapă în dezvoltarea comunei Deda prin învestirea noilor aleşi locali.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   
Loading RSS Feed

De asemenea, verificati

VIDEO. Pui drăgălaș de pavian cu mantie, noua vedetă la la Grădina Zoo

Distribuie Un pui drăgălaș de pavian cu mantie este noua vedetă a Grădinii Zoologice din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.