Share

Home / Administratie / Cum a decurs ședința de constituire a Consiliului Local Gurghiu

Cum a decurs ședința de constituire a Consiliului Local Gurghiu

Şedinţa de constituire a noului Consiliu Local al comunei Gurghiu a avut loc luni, 27 iunie. În cadrul acesteia, au fost validate mandatele consilierilor locali, excepţie făcând consilierul independent Ioan Eugen Hărşan, motivul fiind lipsa mandatarului financiar, fapt pentru care decizia de validare a fost amânată.

1„Situaţia colegului Ioan Eugen Hărşan este una neclară, el neputând fi validat pe motiv că nu a avut un mandatar financiar prin care să demonstreze cât a cheltuit în campania electorală. Pentru un consilier independent la nivelul unei comune precum comuna Gurghiu, cheltuielile au fost, evident, zero. În primul rând, trebuie respectat votul celor carte l-au ales şi atunci, din discuţiile cu cei din comisie, validatea domnului Ioan Hărşan să fie amânată”, a precizat consilierul PNL Lucian Buţiu, preşedintele comisiei de validare. Aşteptată s-a lăsat şi depunerea jurământului de către primarul ales Laurenţiu Boar, care la momentul şedinţei nu avea decizia judecătorească. „Hotărârea judecătorească pentru primarul comunei ales în data de 5 iunie nu a venit, fapt pentru care depunerea jurământului de către acesta va avea loc în momentul în care va exista această hotărâre”, a precizat subprefectul Nagy Zsigmond.

 Depunerea jurământului de către consilieri

În cele din urmă, noul Consiliu Local a fost validat, iar consilierii Viorel Mihail Hărşan (PNL), Bodor Ibolya Olimpia (UDMR), Lucian Buţiu (PNL), Maria Ciurba (PNL), Nicolae Francisc Dumbravă (PNL), Vasile Dumbravă (PNL), Illyes Zoltan (UDMR), Kiss Tibor Stefan (UDMR), Victor Constantin Mariş (PNL), Călin Vasile  Pop (PNL), Ioan Pop (PSD), Ioan Şerdean (PNL), Marius Eugen Şiara (PNL) și Zoltan Nicolae (PSD) au depus jurământul. „Sper să fie în cele din urmă validat şi Eugen Hărşan în funcţia de consilier local. Legea este cam incertă, dânsul nu a avut mandatar financiar prin care să dovedească ce a cheltuit în campanie. În cazul domniei sale, cheltuielile au fost zero, nu a avut nici măcar un afiş şi cred că până la urmă o să se rezolve această problemă şi vom avea un Consiliu Local complet, cu 15 consilieri, nu cu 14”, a precizat Laurenţiu Boar, primarul comunei Gurghiu.

 Kiss Tibor Stefan ales viceprimar

3Următorul punct pe ordinea de zi a şedinţei a fost alegerea viceprimarului, singura propunere înaintată de consilier a fost cea a lui Kiss Tibor Stefan, consilier UDMR, care a devenit astfel noul viceprimar al comunei Gurghiu. „Îmi doresc ca acest Consiliu Local să funcţioneze la fel de bine cum a funcționat în mandatul trecut, iar lucrurile să meargă în folosul comunei Gurghiu. Împreună să muncim şi să ne dăm interesul pentru comuna noastră. Oamenii, prin votul lor, să recunoască munca depusă de noi în acest nou mandat”, a precizat viceprimarul comunei Gurghiu.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Transporturi rutiere de mărfuri şi persoane verificate de poliţişti

În această săptămână, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, împreună cu Inspectoratul de Stat pentru Control …

Share
Share