Cum ne dăm seama că am consumat prea mult zahăr Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 255 Vizualizări

Cum ne dăm seama că am consumat prea mult zahăr

Cum îţi dai seama dacă ai întrecut limita şiconsumi prea mult zahăr? CSID punctează 6 semnale pe care ţi le trimite organismul pentru a limita consumul.
1. Ai zilnic poftă de ceva dulce
Cu cât mănânci mai mult zahăr, cu atât vei avea mai des poftă de dulciuri. Pofta de dulciuri duce la consumul de dulciuri – şi uite aşa te afli într-un cerc vicios. Pofta aceasta nu se datorează doar faptului că papilele tale gustative s-au obişnuit cu gustul, ci şi pentru că zahărul creează dependenţă.
2. Te simţi obosită pe parcursul zilei
Este primul şi cel mai important semnal ca ai început să consumi prea mult zahăr, susţin specialiştii. Aceasta stare de oboseală care nu trece nici după o noapte de somn odihnitor este legată de cantitatea de zahăr pe care o consumi zilnic. Mai mult, cu cât consumi mai mult zahăr, cu atât ţi se reduce, în timp, capacitatea de a simţi plăcere în momentul consumului. Nivelul de energie este stabil atunci când nivelul zahărului în sânge este stabil.Când consumi prea mult zahăr, nivelul zahărului în sânge duce la scăderi şi creşteri ale energiei.
3. Tenul îţi dă bătăi de cap
Zahărul îţi afectează şi pielea, aşa că ai toate şansele să te confrunţi cu acnee sau ten uscat. Multe persoane sunt sensibile la creşterea nivelului de insulină din zahăr – care declanşează probleme ale pielii precum acneea sau rozacee. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poţi face dacă ai probleme cu pielea, este să-ţi monitorizezi dieta. Dacă mănânci prea mult zahăr, încearcă să renunţi pentru câteva zile, iar schimbările nu vor întârzia să apară.
4. Eşti morocănoasă
De multe ori atunci când ai exagerat cu zahărul, starea ta de spirit se modifică foarte uşor. Zahărul îţi dă emoţiile peste cap şi te poate face să te simţi foarte morocănoasă. Ca să nu menţionăm faptul că nivelul scăzut de energie e un drum sigur spre o stare de irascibilitate.
5. Ai probleme cu greutatea
Consumul de zahăr în exces înseamnă calorii în exces. Şi, din moment ce nu conţine fibre sau proteine nu contribuie la o stare de saţietate (aşa că există riscul să consumi cantităţi mari fără să-ţi dai seama). Mai mult, zahărul declanşează eliberarea insulinei, un hormon care joacă un rol cheie în luarea în greutate. Corpul trebuie să transfere glucoza din sânge către celule, pentru a obţine energie. Pentru acest proces important, pancreasul secretă insulină, iar sângele rămâne cu un nivel scăzut al glicemiei, apărând nevoia de suplimentare a zahărului.
6. Nimic nu mai e la fel de dulce cum era înainte
Când mănânci prea multe dulciuri, papilele gustative se obişnuiesc cu gustul şi, la un moment dat, începi să ai nevoie de o cantitate tot mai mare pentru a-l simţi. Antrenează-ţi papilele gustative pentru a gusta cu adevărat din ceva dulce renunţând la o porţie de zahăr pe zi.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE