Home / Sanatate / De ce se recomandă dietoterapia cu apă

De ce se recomandă dietoterapia cu apă

Distribuie

Mai mult de jumătate din greutatea noastră corporală este reprezentată de apă, ea fiind prezentă în fiecare celulă și în fiecare țesut, procesele biologice – circulația, digestia – depinzând într-o enormă măsură de apă. Tot apa este substanța de bază a sângelui și a limfei, întreține masa musculară și pielea tinere, reglează temperatura corporală, scrie AGERPRES.
„Pe măsură ce creștem și înaintăm în vârstă, devine vital să dăm atenție consumului de apă. Câtă apă? Undeva între 35 — 45 ml de apă minerală naturală pe zi. Constipația, crampele abdominale, balonarea sunt doar câteva dintre complicațiile care ar putea apărea ca urmare a unui aport zilnic insuficient de apă. Așadar, apa are un efect terapeutic major și ajută la prevenirea și tratarea a numeroase afecțiuni. Apa previne și tratează hiperaciditatea gastrică. Această afecțiune are drept cauză majoră deshidratarea. Administrarea medicației fără o hidratare completă va duce în timp la inflamarea stomacului și a duodenului, la ulcerații și chiar la cancere ale tractului gastrointestinal”, a afirmat nutriționistul Lygia Alexandrescu, citată de AGERPRES.
Potrivit acesteia, apa previne și tratează artrita și durerile lombare, durerile reumatice articulare putând fi un semn de apă insuficientă în organism.
De asemenea, durerile și anchilozarea lombară pot avea drept cauză principală existența insuficientă a apei în structura coloanei și a discurilor vertebrale.
Lygia Alexandrescu precizează că apa previne și tratează migrenele, durerea de cap fiind un semn prin care creierul și ochii atenționează asupra unui grad ridicat de deshidratare a organismului și dispare în totalitate atunci când hidratarea este completă.
Totodată, apa previne și tratează astmul bronșic, această patologie care afectează anual 14 milioane de copii fiind și o complicație a deshidratării organismului.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   
Loading RSS Feed

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.