Peste 200 de absolvenți la Școala Postliceală Sanitară Gheorghe Marinescu Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2380 Vizualizări

Peste 200 de absolvenți la Școala Postliceală Sanitară Gheorghe Marinescu

 

Absolvenții Școlii Postliceale Sanitare din cadrul Liceului Teoretic Gheorghe Marinescu au avut, miercuri, 29 iunie, Festivitatea de Absolvire, care a marcat un moment emoționant al pregătirii lor temeinice din cei 3 ani.  Evenimentul a fost găzduit de Sala Mare a Palatului Culturii din Tîrgu Mureș.

216 de absolvenţi ai Şcolii Postliceale Sanitare, ținându-şi diriginţii la braţ, respectiv  Eugenia Caraghiaur, Maria Florea, Maria Drăgan, Marina Haliță, Corina Ghenoiu, Sînziana Oprea, Dorin Lobonț și Marcela Bărdaș, au urcat pe scenă pe acordurile imnului Gaudeamus. Au fost în centrul atenției 216 elevi absolvenți din 8 clase terminale, în calificările Asistent medical generalist, Asistent medical de Farmacie și Asistent medical de Radiologie.

foto2

În deschiderea festivității, instituția de învățământ, prin vocea moderatorului prof. dr. în filologie Felicia-Stela Ionescu, a urat un călduros bun venit participanților, cadre didactice, părinți, invitați.

”Venind cu emoție în Sala de concerte a Palatului Culturii, am sperat cu toții ca aceste momente să fie mai puțin copleșitoare, dar astăzi, aici, în acest maiestuos edificiu, Gaudeamusul răsună, parcă, altfel, pentru că acordurile lui ne-au pătruns tuturor în suflet , în drumul de La revedere al elevilor noștri, străbătut din sălile și laboratoarele  școlii noastre și până aici. Suntem fericiți și încântați ca, în aceste momente speciale, de bucurie și nostalgie în același timp, să fim alături de aceia care petrec clipele finale ca elevi la Școala Postliceală Sanitară a Liceului Teoretic Gheorghe Marinescu. Puteți fi mândri, pentru că Școala pe care o absolviți astăzi are o vârstă remarcabilă, ea intră, în mai puțin de trei luni, în cel de –al 70-lea an școlar al său” a precizat prof. dr Felicia- Stela Ionescu.

Directorul anului școlar 2015-2016, implicit al Școlii Postliceale Sanitare, prof. Cristian Cornel Vulc, cel care le-a fost deopotrivă dascăl  și sfătuitor în momentele de bucurie sau de cumpănă, a adresat un mesaj tinerilor absolvenți de Asistent medical generalist, Asistent medical de Farmacie și Asistent medical de Radiologie, punând un accent pe calificarea de radiologie, care este un profil unic în județul Mureș. ”Nu cred că v-a fost ușor să ajungeți aici. Cei trei ani nu sunt ușori, există o exigență cu un prag pe anul II, an în care unii se retrag sau își amână studiile. Țin să mulțumesc pentru sprijinul din partea Inspectoratului Școlar Județean  Mureș, în special în toamna anului trecut, în efectuarea stagiilor clinice și în păstrarea cuantumului taxelor la nivelul anilor trecuți, în cifre vorbind intervenția însemnând o economie de 48.000 de lei pentru noi, semn că uneori gesturi simple pot face foarte multe pentru elevii noștri” a precizat prof.  Cristian Cornel Vulc.

foto3

Prezent la eveniment, prof. Ștefan Someșan, inspector școlar general ISJ Mureș a ținut să aducă laude Liceului Teoretic Gheorghe Marinescu, care și-a găsit cadența necesară de-alungul anilor cu foarte multe eforturi și sprijin, și Școlii Postliceale Sanitare, numind-o ca fiind cea mai importantă în Tîrgu Mureș.

Despre importanţa carierei de asistent medical a vorbit conf. dr. Lorinczi Zoltan, director medical la Spitalul Clinic de Urgență din Tîrgu-Mureș, membru al Consiliului Director.

În cadrul festivității a avut loc predarea cheii succesului unor reprezentanți ai generației de absolvenți care vine din urmă și depunerea legământului de profesie, care a reprezentat momentul cel mai emoţionant al ceremoniei. Alături de profesorii care i-au îndrumat de-a lungul celor 3 ani, tinerii absolvenţi s-au angajat să îşi exercite profesia cu demnitate, să respecte fiinţa umană şi drepturile sale şi să păstreze secretul profesional.

Primind aplauze la scenă deschisă pentru meritul lor extraordinar, au fost declarați șefi de promoție Nagy Toth Renata asistent medical generalist, Cristian Valentina Rațiu, asistent medical de farmacie și Adriana Șuta, asistent medical de radiologie.

”În această mare familie a școlii, spre care s-au îndreptat pentru a-și desăvârși învățătura, elevii noștri au petrecut trei ani  ce le-au aparținut întru-totul, însă, această zi, de sărbătoare aleasă, v-o dedică dvs., părinților și membrilor de familie, prietenilor, care ați fost alături de ei și i-ați susținut, atât sufletește, cât și material și pserăm că o veți face în continuare, până când vor reuși să se împlinească în viață. Vorbim despre încă o generație care nu ne-a dezamăgit” a mai adăugat prof. dr Felicia-Stela Ionescu.

La final, absolvenţii au fost felicitaţi şi s-au făcut poze în amintirea acestei zile, cu siguranţă de neuitat.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE