SCJU Târgu-Mureș: acces restricţionat în parcările din curtea spitalului Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 1561 Vizualizări

SCJU Târgu-Mureș: acces restricţionat în parcările din curtea spitalului

La Târgu-Mureș, va avea loc, în perioada 4-7 iulie, în premieră mondială, un exercițiu de urgențe civile pe simulare virtuală, sub egida NATO, la care vor participa în jur de 15 țări. Exercițiul, la care se lucrează de șase luni, va presupune o urgență majoră cu un număr apreciabil de victime și de persoane care trebuie evacuate și va testa capacitatea reală de intervenție în caz de necesitate. Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu-Mureș a anunțat miercuri, 29 iunie, că în perioada 2-6 iulie accesul în cele două parcări din curtea spitalului va fi restricţionat. De asemenea, în perioada 4-6 iulie, va fi restricţionat şi accesul în parcările exterioare ale spitalului.
„Urmare a desfăşurării exerciţiul NATO cu participare internaţională “EADRCC Digital Exercise and Seminar on Civil military cooperation on health disaster response”, la Unitatea de Primiri Urgenţe şi centrul de simulare din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, în perioada 2-6 iulie accesul în cele două parcări din curtea spitalului va fi restricţionat. De asemenea, în perioada 4-6 iulie, va fi restricţionat şi accesul în parcările exterioare ale spitalului”, se precizează într-un comunicat de presă al SCJU Târgu-Mureș.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) din Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, a declarat că exercițiul se va încheia cu un seminar în care vor fi prezentate concluziile și vor fi discutate mai multe aspecte pe intervențiile la accidentele și la urgențele civile. „La Târgu-Mureș urmează să se desfășoare un exercițiu NATO pe urgențe civile. Este un exercițiu la care vor participa 14-15 țări. Nu va fi un exercițiu cu echipamente desfășurate în teren, cu victime simulate, ci o să fie un exercițiu în care va fi folosit simulatorul virtual pe care îl avem la Târgu-Mureș. Se lucrează de șase luni la acest exercițiu, au fost mai multe sesiuni de planificare. Au participat de la NATO, de la Bruxelles, au participat de la IGSU, colegi de la mai multe Unități de Primiri Urgențe și SMURD din țară și reprezentanții companiei care au făcut, în urmă cu circa 3 ani, acest simulator virtual pentru situații de urgență. (…) În afara faptului că exercițiul va fi virtual și vor participa din toată țara — MAI, Direcția Generală de Management Organizațional și IGSU, MApN — deci vom folosi calculatoarele și vom lua decizii fără activitate reală în teren, tot ce se va întâmpla ca și mobilizare de forțe va fi calculat real. Adică, dacă ni se cer 10 mașini de intervenție și noi avem două, vom spune că avem două, nu vom spune că avem 10”, a menționat dr. Raed Arafat.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE