Home / Invatamant / Tabără de limba germană pentru elevi, în premieră la Târgu-Mureș

Tabără de limba germană pentru elevi, în premieră la Târgu-Mureș

Distribuie

Asociația Gimnaziului „Friedrich Schiller” din Târgu-Mureș, în colaborare cu Primăria municipiului Târgu-Mureș și Centrul de Limbă și Cultură Germană și Europeană Târgu-Mureș, organizează, începând de miercuri, 29 iunie, până vineri, 8 iulie, în premieră la Târgu-Mureș, o tabără de limba germană pentru elevi, care are loc în Cetatea Medievală, într-un decor de poveste. Prima zi a taberei a fost dedicată socializării și activităților menite să-i ajute pe copii să se cunoască între ei.

5 copiiLectură de texte adecvate vârstei, dialoguri și jocuri interactive, cântece, vizionare de filme, sport și excursii la Zoo și în frumoasa Cetate a Sighișoarei. Toate dialogurile sunt în limba germană. De aceste activități au parte cei 22 de participanți, cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani. Ei beneficiază de suportul îndrumătorilor vorbitori nativi de limba germană, care au venit la Târgu-Mureș cu bucurie și entuziasm să-i învețe pe copii limba germană. Au adus cu ei materiale didactice dintre cele mai complexe, care îi ajută pe învățăcei. „La Târgu-Mureș, noi am început în luna martie un proiect de învățare a limbii germane dedicat adulților, iar doamna Sorina Moica, care a luat parte la modul, a venit cu ideea de a organiza cursuri de limba germană și pentru copii. Astfel, ne-am unit forțele și împreună am reușit să organizăm prima ediție a taberei de limba germană, la care participă 22 de elevi, cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, care sunt implicați în activități dintre cele mai diverse. Ne propunem să organizăm, în toamnă, ediția a doua a taberei, deoarece ne dorim să continuăm aceste module. Pentru noi, este o experiență nouă și am vrut să vedem cum funcționează. Prima zi a taberei a fost dedicată socializării. Am făcut cunoștință cu copiii, am văzut la ce nivel al limbii sunt. Copiii mari ne înțeleg bine, iar pe cei mici îi obișnuim să audă tot mai mult limba germană și îi determinăm să utilizeze activ vocabularul. Mergem pe principiul că lucrurile învățate în copilărie reprezintă o bază solidă la maturitate. Acestea ajută foarte mult la dezvoltarea lingvistică și profesională”, a declarat Edit Botorog, coordonatorul principal al taberei, care a transmis că apreciază eforturile depuse pentru organizarea acestei tabere și deschiderea celor care s-au implicat în proiect, dovadă că și la Târgu-Mureș se pot realiza lucruri frumoase.

3 tabaraReprezentanta Asociației Gimnaziului „Friedrich Schiller”, Sorina Moica, a precizat că părinții au venit cu această idee, pe care au prezentat-o ulterior dascălilor de limba germană. Ideea s-a concretizat într-un proiect unic și inedit, din care au de câștigat copiii, care își îmbogățesc cunoștințele de limba germană sau pun bazele învățării unei limbi noi, care începe să devină o necesitate. „Noi, părinții, am venit cu inițiativa și am discutat cu profesorii de limba germană. Eu sunt foarte fericită că mă pot implica și că într-adevăr se întâmplă ceva în comunitatea noastră. Fetița mea face parte din grupul mic și este foarte încântată de tabără. S-a simțit extraordinar încă din prima zi și de la prima oră. În luna aprilie, noi am depus un proiect cultural de tabără de vară pe o linie de finanțare deschisă de municipiul Târgu-Mureș, proiect care a fost aprobat. Pentru noi, acești bani sunt foarte importanți, pentru că ne ajută la acoperirea cheltuielilor și, de ce nu, la organizarea taberei din toamnă. Ne propunem să organizăm în fiecare an această tabără și să devină o tradiție”, a arătat Sorina Moica. Teodora MÎNDRU

1 tabara2 elevi4 copii6 activitati7 copii8 voluntari


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.