Târgumureșeanul Răzvan Kovacs, vicecampion european la lupte libere Sport
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 547 Vizualizări

Târgumureșeanul Răzvan Kovacs, vicecampion european la lupte libere

Sportivul târgumureșean Răzvan Kovacs, de la Clubul Sportiv Mureșul, antrenat de Marton Jozsef și Simon Laszlo, a cucerit titlul de vicecampion european la lupte libere, categoria de 50 de kilograme în cadrul Campionatului European de Lupte Junior, care a avut loc la Bucureşti, în perioada 21-26 iunie.
Luptătorul târgumureșean a trecut în primul act de Vladislav Koika (Belarus), în sferturi s-a impus în faţa lui Ghenadi Marinov (Bulgaria), iar în semifinale l-a învins pe Kamil Karimov. Ambițios și foarte muncitor, Răzvan Kovacs a povestit că și-a dorit foarte mult să obțină titlul de campion european la lupte libere, dar se declară mulțumit că este vicecampion european, având în vedere că Rusia are sportivi foarte bine pregătiți la toate categoriile.
„La liceu, am cunoscut un băiat care practica acest sport și care mi-a povestit o mulțime de lucruri despre el. Într-o zi, am mers și eu la antrenamente cu el să văd cum este. Mi-a plăcut foarte mult și am decis să mă apuc și eu de acest sport, iar din acea zi n-am lipsit aproape deloc de la antrenamente. Au urmat competițiile și când am obținut prima mea medalie de bronz am fost foarte fericit. Apoi, îi auzeam pe colegii mei mai buni că se antrenează la Lotul Național, iar îl acel moment mi-am propus să devin și eu ca ei și să ajung campion național, pentru ca mai apoi să ajung la Lotul Național și să lupt pentru a deveni campion european. Am reușit și această performanță. Anul trecut, am participat la Campionatul European, însă nu am reușit, din păcate, să obțin nicio medalie. Am fost foarte dezamăgit de mine, însă antrenorul meu m-a încurajat, mi-a ridicat moralul și m-a îndrumat să merg înainte. Anul acesta, mi-am propus din nou să fiu campion european. Am avut unele probleme cu categoria, deoarece am slăbit 10 kilograme, însă am avut ambiție. Am așteptat cu nerăbdare acest campionat, am avut adversari puternici, dar am rămas cu marea dorință de a ieși campion european. În primul meci, am învins Belarus, apoi am învins Bulgaria și în semifinală am învins Ucraina. Eram foarte fericit că am ajuns în finală, iar gândul meu era numai la marele titlu. Din păcate, am pierdut în fața Rusiei, țară care are sportivi foarte buni la toate categoriile de greutate. Am obținut locul 2 și mă bucur și de acest rezultat. Înainte de luptă, am fost foarte emoționat și cu greu am reușit să-mi stăpânesc emoțiile. Pentru mine, acest campionat a fost cel mai reușit și mă bucur că am participat”, a declarat Răzvan Kovacs.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE