Ioan Mocean, primarul tuturor sărmăşenilor la Centenarul României Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 827 Vizualizări

Ioan Mocean, primarul tuturor sărmăşenilor la Centenarul României

1Primarul reales al oraşului Sărmaşu, liberalul Ioan Mocean, a depus marţi, 28 iunie, jurământul pentru mandatul 2016-2020, obţinut în urma alegerilor locale din 5 iunie 2016. Ceremonia a avut loc în cadrul şedinţei festive de constituire a Consiliului Local Sărmaşu, eveniment aşteptat cu mare interes de comunitatea locală, dovadă în acest sens fiind cei aproximativ 150 de cetăţeni şi invitaţi care au fost prezenţi în incinta Sălii de Sport a oraşului.

PNL şi UDMR, 9 din 15 mandate

În cadrul aceleiaşi şedinţe, viceprimarul UDMR Sallai Imre a fost reales pentru al patrulea mandat în această funcţie, iar cei 15 consilieri locali au depus jurământul. Astfel, în următorii patru ani structura Consiliului Local al oraşului Sărmaşu va fi următoarea: 6 mandate PNL, 3 mandate UDMR, 3 mandate PMP, 2 mandate PSD şi 1 mandat Partida Romilor „Pro Europa”.

4C sarmasu

Din prezidiul şedinţei au făcut parte primarul Ioan Mocean, prefectul judeţului Mureş – dr. Lucian Goga, Ioana Rus – şeful Serviciului Juridic din cadrul Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş, judecător Anamaria Cristina Hambeţiu – preşedintele Judecătoriei Luduş, Gelu Florin Sărac – secretarul Primăriei Sărmaşu, Nagy Adalbert – cel mai vârstnic consilier local şi Florin Ciprian Feier şi Marinel Bota – cei mai tineri consilieri locali.

5B sarmasu

Prezenţa prefectului, onorantă pentru sărmăşeni

În alocuţiunea sa, susţinută după depunerea jurământului pentru cel de-al patrulea mandat de primar al oraşului Sărmaşu, Ioan Mocean a urat oaspeţilor „bun venit” la Sărmaşu şi a transmis mulţumiri prefectului judeţului Mureş pentru prezenţa sa la Sărmaşu. „Pentru mine şi pentru concetăţenii mei este o onoare şi prezenţa dumneavoastră îmi confirmă faptul că oraşul Sărmaşu, cetăţenii oraşului Sărmaşu, şi această margine de judeţ – noi spunem că suntem la trei judeţe, Mureş, Bistriţa, Cluj – contează foarte mult, atât din punct de vedere geografic, cât şi din punct de vedere economic şi – de ce nu – administrativ pentru judeţul Mureş”, a spus Ioan Mocean.

Mesaj pentru consilierii judeţeni şi locali

În continuare, edilul-şef al sărmăşenilor a mulţumit pentru prezenţă şi în acelaşi timp pentru susţinere grupului de consilieri judeţeni liberali alcătuit din Mara Togănel, Nadia Raţă, Ervin Molnar şi Marius Cerghizan şi a adresat apoi un mesaj celor 15 consilieri locali aleşi pentru mandatul 2016-2020. „Prezenţa dumneavoastră alături de mine, alături de cetăţenii oraşului Sărmaşu, îmi conferă siguranţa că în mandatul pe care îl începem împreună, dumneavoastră ca şi consilieri locali, eu ca primar al oraşului Sărmaşu şi dumneavoastră, consilierii judeţeni, vom avea o colaborare benefică, o susţinere reciprocă în toate proiectele judeţului Mureş şi în mod special în proiectele Câmpiei pentru judeţul Mureş şi oraşul Sărmaşu”, a afirmat Ioan Mocean. „Le mulţumesc celor mai vechi consilieri locali pentru tot ce au făcut în mandatele anterioare, iar celor noi, care au intrat începând de azi în Consiliul Local Sărmaşu le transmit mult succes şi o colaborare perfectă”, a adăugat primarul oraşului Sărmaşu.

4D1

„Continuăm împreună ceea ce am început împreună!”

Din discurs nu au fost omişi cetăţenii oraşului Sărmaşu, felicitaţi de primar pentru spiritul civic demonstrat prin prezenţa excelentă la alegerile locale din 5 iunie 2016. „Prezenţa dumneavoastră mă onorează şi mă şi obligă şi sunt convins că împreună cu dumneavoastră, cei prezenţi şi cei de acasă, vom face lucruri frumoase, benefice pentru oraşul nostru”, a menţionat Ioan Mocean. „În urmă cu câteva săptămâni a avut loc scrutinul electoral care a avut o prezenţa numeroasă, de peste 60%. Vreau să vă mulţumesc pentru spiritul dumneavoastră civic, Sărmaşu fiind pe locul doi la prezenţa la vot între municipiile şi oraşele din judeţul Mureş. În urma scrutinului electoral, dumneavoastră, sărmăşenii, de la Sărmăşel Gară, Moruţ, Larga, Titiana, Sărmaşu, Balda, Vişinelu, Sărmăşel, aţi decis să votaţi continuitatea, să votaţi experienţa, să votaţi sloganul „Continuăm împreună ceea ce am început împreună!”. Decizia cetăţenilor în detrimentul schimbării s-a materializat în realegerea mea pentru al patrulea mandat în fruntea acestei comunităţi, s-a materializat prin alegerea a 15 consilieri locali dintre care 11 mai au mandate în spate, unul, două, chiar trei mandate, şi dintr-un număr de 3.255 de voturi valabil exprimate, mie mi-aţi acordat 1.878 de voturi, în procent de 58%. Pentru toate acestea rămân cu mult respect pentru dumneavoastră şi vă promit că voi fi pentru cetăţenii oraşului şi îmi voi duce mandatul pentru realizări importante”, a completat Ioan Mocean.

Mandatul 2012-2016, cel mai prolific de după 1989

De asemenea, primarul oraşului Sărmaşu a făcut o scurtă trecere în revistă a principalelor realizări ale mandatului 2012-2016, considerat a fi cel mai prolific din punct de vedere al reuşitelor de ordin administrativ din 1990 încoace. „Ne aflăm la o răscruce de timp, trebuie să privim spre trecut, în prezent şi în viitor. Vorbind de trecut, încheiem astăzi o legislatură de patru ani, un mandat al vechiului Consiliu, al vechiului primar, aş spune eu un mandat anterior de succes, cu foarte multe realizări pentru oraşul nostru, pentru cetăţenii oraşului Sărmaşu. Aş exemplifica doar câteva repere din aceste succese: peste 72 de kilometri de reţea de apă, peste 22 de kilometri reţea de canalizare, peste 15 kilometri de drumuri asfaltate, pietruiri, drumuri comunale, străzi şi drumuri de exploataţie agricolă, toate cumulate cu serviciile publice către populaţie. Această echipă, din 2012 până în 2016 cred că a avut cel mai mare succes de după 1989. Aş vrea totodată să mulţumesc consilierilor care au fost alături de mine, care au susţinut proiectele propuse şi iată că astăzi ne aflăm în faţa unei noi provocări”, a subliniat Ioan Mocean.

4A ioan mocean

„Voi fi în continuare primarul tuturor sărmăşenilor”

Finalul alocuţiunii a avut ca temă viitorul oraşului Sărmaşu, prilej cu care Ioan Mocean a promis că a fost, este şi va rămâne primarul tuturor sărmăşenilor, indiferent de convingerile politice şi religioase ale acestora şi departe de alte criterii separatiste. „Vorbind despre viitor, vreau să vă spun doar că am fost, sunt şi voi fi primarul tuturor sărmăşenilor, indiferent de opţiunea şi de convingerea politică, indiferent de confesiunea religioasă, indiferent de etnie şi indiferent de alte criterii care ne separă unii de ceilalţi. Voi fi în continuare primarul tuturor sărmăşenilor. Voi veghea din această postură ca bugetul local, fondurile europene şi guvernamentale pe care le vom accesa în această perioadă foarte importantă pentru România, pentru judeţul Mureş şi implicit pentru oraşul Sărmaşu să fie bine drămuite, să fie repartizate echilibrat în teritoriu pentru a asigura o dezvoltare unitară şi cât mai echilibrată a localităţilor componente ale oraşului nostru. Vă promit că aparatul de specialitate al primarului va fi perfecţionat în continuare. Intenţionez să aduc „întăriri” aparatului de specialitate al primarului, în special pe accesare de fonduri europene şi bineînţeles că aparatul de specialitate al primarului va veghea la respectarea legalităţii şi va lucra pentru cetăţenii sărmăşeni. Voi colabora cu toate instituţiile publice de pe raza administrativă a oraşului Sărmaşu, aici făcând referire la Şcoală, la Azilul de Vârstnici, ambele unităţi subordonate Consiliului Local Sărmaşu, cu Poliţia, cu Pompierii sărmăşeni, cu cultele religioase, cu instituţiile de sănătate şi cred că împreună, prin comunicare, prin colaborare, vom fi cei care vă vom asigura un climat de siguranţă, de stabilitate şi de dezvoltare a acestei comunităţi. Bineînţeles, voi colabora cu toţi agenţii economici, indiferent de statutul şi de mărimea lor şi nu în ultimul rând cu toţi cetăţenii acestui oraş”, a punctat Ioan Mocean.

5A mareee cl sarmasu

Centenarul Marii Uniri, aşteptat cu emoţie

Nu în ultimul rând, primarul reales al oraşului Sărmaşu a mărturisit că întreaga comunitate locală aşteaptă cu emoţii maxime aniversarea Centenarului Marii Uniri şi s-a declarat onorat că va avea şansa unică de a purta eşarfa de primar la un asemenea eveniment istoric. „În încheiere, vreau să vă mulţumesc pentru votul acordat atât mie, cât şi întregului Consiliu Local, pentru încrederea pe care ne-aţi arătat-o şi doresc să vă mulţumesc din suflet că mi-aţi acordat şansa şi privilegiul ca peste doi ani, la 1 decembrie 2018, la Centenarul Marii Uniri, eu să fiu cel care o să port eşarfa şi tricolorul, însemnul primarului şi însemnul naţional care astăzi mi l-a conferit pentru încă patru ani prefectul judeţului Mureş, eu să fie organizatorul celui mai important eveniment, 100 de ani de la România Mare. Încă din mandatul trecut am încercat şi am început pregătirile, şi în centrul oraşului Sărmaşu am ridicat cel mai înalt catarg şi cel mai mare drapel ca suprafaţă din judeţul Mureş. Dumnezeu să ne ajute tuturor, Dumnezeu să ne dăruiască sănătate şi spor în toate!”, a conchis Ioan Mocean.

4B sallai imre

Sallai Imre, reales viceprimar

Singura propunere pentru postul de viceprimar a fost Sallai Imre (UDMR), care a afirmat că este încrezător în continuarea parteneriatului cu Ioan Mocean, început în urmă cu 12 ani. „Le mulţumesc sărmăşenilor care au acordat în 5 iunie votul echipei, vreau să mulţumesc echipei care a stat în spatele meu, şi nu în ultimul rând vreau să mulţumesc sărmăşenilor care în aceşti 12 ani mi-au oferit sprijin şi sfaturi. Acum 12 ani, în 2004, am legat o prietenie. Această prietenie a fost între doi bărbaţi. A fost între un bărbat de la PNL şi un bărbat de la UDMR. Acest lucru s-a materializat în 12 ani, timp în care am condus destinele Sărmaşului aşa cum am ştiut mai bine. Am avut realizări. Am avut, într-adevăr, şi insuccese, dar realizările din Sărmaşu s-au văzut. Şi în continuare, în următorii patru ani, avem planuri, avem proiecte. Sper ca împreună această prietenie să continue şi să ducem destinele Sărmaşului în continuare”, a spus, cu emoţie, Sallai Imre, care a obţinut votul a 11 din cei 15 consilieri locali.

Sfatul prefectului: administraţie în folosul cetăţenilor

Echipa care va administra oraşul Sărmaşu în următorii patru ani a fost felicitată de dr. Lucian Goga, prefectul judeţului Mureş, care a transmis îndemnul ca actul administrativ să fie făcut în folosul cetăţenilor, şi nu în funcţie de interese politice. „Vă felicit pentru că aţi fost aleşi, aţi fost desemnaţi de comunitate să îi reprezentaţi interesele pentru următorii patru ani. Vă rog să fiţi conştienţi că după depunerea jurământului, indiferent de culoarea politică va trebui să faceţi administraţie în folosul cetăţenilor, să vă puneţi la dispoziţia cetăţenilor 24 de ore din 24, să practicaţi o administraţie transparentă, să gestionaţi aşa cum se cuvine resursele publice, să atrageţi fonduri europene, să fiţi conştienţi că obiectivele Guvernului sunt acelea de descentralizarea administrativă, de transparenţă decizională, dar având în vedere că domnul primar nu este la primul mandat şi mai mulţi consilieri au experienţă administrativă suficientă, cunoaşteţi de asemenea foarte bine nevoile comunităţii şi sunt convins că veţi face tot ceea ce ţine de dumneavoastră spre folosul cetăţenilor oraşului Sărmaşu”, a afirmat dr. Lucian Goga. „Vă asigur că în Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş o să aveţi un partener de nădejde, vă stăm la dispoziţie ori de câte ori este cazul, ori de câte ori dumneavoastră consideraţi că aveţi nevoie de ajutorul nostru”, a mai menţionat prefectul judeţului Mureş.

CASETA 1 sarmasu

Susţinere din partea consilierilor judeţeni PNL

La finalul şedinţei festive, primarul Ioan Mocean a fost felicitat de grupul consilierilor judeţeni liberali alcătuit din Mara Togănel, Nadia Raţă, Ervin Molnar şi Marius Cerghizan, care i-au transmis edilului şef al oraşului Sărmaşu toată susţinerea echipei PNL de la nivelul Consiliului Judeţean Mureş. “Ceremoniile de învestire în funcţie ale primarilor mureşeni reprezintă prima etapă dintr-o construcţie de durată, care este şi startul unor proiecte concrete ale administraţiilor locale, în colaborare cu echipa Consiliului Judeţean. Primarul din Sărmaşu, Ioan Mocean, este un exemplu în care implicarea şi profesionalismul fac casă bună. Felicitări şi succes în noul mandat!”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, consilierul judeţean Mara Togănel, liderul fracţiunii PNL din cadrul Consiliului Judeţean Mureş.

CASETA 2 sarmasu

Comisii de specialitate ale Consiliului Local Sărmaşu:

Comisia de buget finanţe, fonduri europene, administraţia domeniului public şi privat, organizare şi dezvoltare urbanistică, investiţii locale şi agricultură:

– Victor Baciu (PNL)

– Tiberiu Pop (PNL)

– Dragoş Marica (PNL)

– Viragos Toth Alexandru (UDMR)

– Florin Ciprian Feier (PMP)

Comisia juridică şi de disciplină, apărare şi ordine publică, respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, servicii publice şi protecţie civilă: – Ioan Rus (PNL)

– Cornel Purcar (PNL)

– Sallai Imre (UDMR)

– Marinel Bota (PMP)

– Ştefan Hădărean (PSD)

Comisia pentru învăţământ, sănătate, cultură, culte, minorităţi, muncă şi protecţie socială, activităţi sportive şi de tineret:

– Cornel Vamoş (PNL)

– Nagy Adalbert (UDMR)

– Szilagyi Karoly (PMP)

– Doina Camelia Moga (PSD)

– Armin Gaspar (Partida Romilor „Pro Europa”)

4D2

5C sarmasu

5D

5E sarmasu

5F sarmasu

rezerva 2

rezerva 3

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE