Home / Sanatate / Poluarea aerului, factor de risc major pentru accidentul vascular cerebral

Poluarea aerului, factor de risc major pentru accidentul vascular cerebral

Distribuie

Deşi poluarea aerului este considerată de multă vreme un factor de risc pentru sănătate, cercetătorii din Noua Zeelandă sunt primii care confirmă gravitatea situaţiei la nivel global, scrie Mediafax, care citează CSID. Studiul condus de cercetătorii de la Universitatea Tehnologică Auckland au arătat că poluarea este unul dintre factorii de risc major pentru accidentul vascular cerebral.
Parte a unei analize fără precedent, poluarea aerului ocupă a şaptea poziţie când vine vorba de impactul negativ pe care îl are asupra speranţei de viaţă şi stării generale de sănătate. „Nu ne aşteptam ca efectul să fie de această maginitudine, să crească atât de mult în ultimii doi ani. Studiul nostru este primul care demonstrează efectul negativ al poluării aerului în privinţa riscului de a face atac cerebral vascular, la nivel global”, a explicat Valery Feigin, director al Institului Naţional pentru Neuroştiinţe din cadrul Universităţii Auckland.
Poluarea aerului afectează plămânii, inima şi creierul şi este o ameninţare cu un impact global, arată studiul publicat în jurnalul medical Lancet Neurology. Anual, aproximativ 15 milioane de persoane suferă un accident vascular cerebral în fiecare an, la nivel global. Aproape 6 milioane de persoane mor, iar 5 milioane rămân cu dizabilităţi permanente, cum ar fi pierderea vederii şi capacităţii de vorbi, paralizie şi o stare accentuată de confuzie.

 

De asemenea, verificati

Chirurgie Vasculară de top, la Spitalul de Urgență din Târgu Mureș

Distribuie Secția Chirurgie Vasculară este relativ nou deschisă, din anul 2018, în cadrul Spitalului Clinic …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.