Home / Invatamant / A început Școala de vară la Muzeu

A început Școala de vară la Muzeu

 

Programul de pedagogie muzeală „Şcoala de vară la muzeu”, iniţiat în anul 2010, de Secţia de Ştiinţele Naturii din cadrul Muzeului Judeţean Mureş, continuă şi anul acesta. Ajunsă la cea de-a VII-a ediție, acțiunea se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6-12 ani, care vor fi întâmpinaţi de specialiştii şi voluntarii muzeului (elevi, studenţi şi cadre didactice din învăţământul preuniversitar) într-un spaţiu special amenajat, Sala de activităţi de pedagogie muzeală, aflată în clădirea nouă a Muzeului de Ştiinţele Naturii din Târgu-Mureş, de pe strada Horea nr. 24. Școala de vară de la Muzeu este coordonată de prof. Ramona Daniela Botoș, șef secție, Secția Științele Naturii și coordonator ediție Mihaela Sămărghițan, cercetător științific.

Activitățile au debutat în ziua de 1 iulie, la Secția Științele Naturii unde a avut loc atelierul de lucru ” Din lumea ciupercilor”, în ziua de 8 iulie va avea loc atelierul cu tema ”Din lumea mamiferelor”, 15 iulie- ”Muzeul- în spatele ușilor închise”, 22 iulie – ”Din lumea dinozaurilor”, 29 iulie- ”Curtea muzeului-sub lupă”. Toate atelierele se desfășoară în intervalul orar 10-12.00.  Potrivit afirmațiilor micilor participanți, ei vin la ateliere ca să învețe lucruri noi, să socializeze cu alți copii sau să afle mai multe informații despre tainica lume înconjurătoare.

foto 1

” Astăzi am învățat totul despre ciuperci, în special să facem diferența dintre cele bune și cele otrăvitoare. Chiar dacă sunt frumoase, unele sunt otrăvitoare, iar primul lucru care trebui să-l facem în cazul acesta, este să ducem persoana respectivă la spital sau să încercăm să-I provocăm voma” ne explică Tudor Cioată, clasa a III-a, Școala Gimnazială nr.7.

foto2

”Eu am mai fost la Școala de vară, de 3 ani încoace particip regulat. Acum modelăm din hârtii o măscăriță” ne spune Gabriel Băldean, clasa a V-a, Școala Gimnazială Dr. Bernády György.

foto 3

”Îmi place să vin aici, învăț multe lucruri și e distractiv” ne spune Ioana Someșan, clasa a III-a, Școala Gimnazială ”Tudor Vladimirescu”.

foto4

 

”Eu am fost și anul trecut, mi-a plăcut mult și voi veni regulat și anul acesta. Astăzi am învățat despre ciuperci și sunt multe lucruri pe care nu le știam” ne convinge Johanna Csiki, clasa III-a, Colegiul Național ”Unirea”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

VIDEO: Măști în loc de amenzi, oferite de polițiști la Târgu Mureș

Echipaje mixte ale Poliției Municipiului Târgu Mureș și Poliției Locale Târgu Mureș au desfășurat sâmbătă …