Home / Social / Primăria Târnăveni a inițiat o campanie umanitară după inundaţiile care au afectat 200 de locuinţe

Primăria Târnăveni a inițiat o campanie umanitară după inundaţiile care au afectat 200 de locuinţe

Distribuie

Primarul municipiului Târnăveni, Sorin Megheşan, a declarat vineri, 1 iulie, pentru AGERPRES, că municipalitatea a iniţiat o campanie umanitară intitulată „Trecem apa împreună”, pentru ajutorarea familiilor afectate de inundaţiile produse de ploile torenţiale de marţi seara, care au afectat 200 de case.
Sorin Megheşan a spus că din cele 200 de case afectate de inundaţii, doar 45% au asigurări pentru dezastre, restul locuinţelor fiind neasigurate. „Am iniţiat această campanie umanitară întrucât, din păcate, foarte puţine locuinţe au asigurare. Vom începe anchetele sociale să vedem care dintre familiile afectate au cele mai mari probleme materiale şi, evident, vom începe cu ajutorare lor. De aceea spun că orice sprijin este binevenit”, a afirmat primarul, conform sursei citate.

Orice ajutor este binevenit
În mesajul postat pe pagina sa de Facebook, primarul Sorin Megheşan a făcut apel la populaţie să doneze materiale de construcţii, mobilier, aparatură electrocasnică sau bani şi a dat asigurări că toate vor ajunge la persoanele afectate de inundaţii. „200 de case inundate şi gospodăriile acestora înseamnă, de fapt, câteva sute de suflete din Târnăveni, care acum au nevoie de ajutorul dumneavoastră. Primăria municipiului Târnăveni iniţiază campania umanitară „Trece apa împreuna”. În acest moment, orice ajutor din partea dumneavoastră este binevenit: produse alimentare neperisabile, obiecte de mobilier sau sume de bani îi pot ajuta pe concetăţenii noştri să depăşească acest moment trist din viaţa lor.
Donaţiile se pot face la Centrul de zi „Victoria”, începând de luni, 4 iulie, luni, miercuri şi joi, între orele 14 – 20, marţi şi vineri, între orele 8.00 şi 16.00. Primăria Municipiului Târnăveni vă asigură că toate contribuţiile dumneavoastră vor ajunge la cei care au nevoie de ele”, se arată mesajul primarului.
Acesta a spus că evaluarea pagubelor produse de inundaţii la persoanele fizice este în curs, dar că se ştie dimensiunea pagubelor suferite de municipalitate: 830.552 lei, fiind afectată Şcoala Gimnazială „Vasile Moldovan” (cu o pagubă de peste 260.000 lei), două podeţe distruse şi numeroase străzi afectate. Nici firmele din zona lovită de torenţi nu au scăpat de pagube, acestea fiind evaluate parţial la circa 1,2 milioane de euro, dintre care o croitorie a suferit o pagubă de 1 milion de euro.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.