„Rotire de Colan” pentru rotarienii din Târgu-Mureş Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1753 Vizualizări

„Rotire de Colan” pentru rotarienii din Târgu-Mureş

1Rotarieni de la trei cluburi târgumureşene, respectiv Rotary Club Târgu-Mureş, Rotary Club Târgu-Mureş Teka şi Rotary Club Târgu-Mureş Maris, precum şi membri ai Rotaract Club Târgu-MureşTransilvania, Rotaract Club Târgu-Mureş Teka şi Interact Club Târgu-Mureş au participat vineri, 1 iulie, la ceremonia „Rotirea de Colan” pentru anul rotarian 2016-2017. Cu acest prilej, târgumureşeanul Mircea Solovăstru a preluat de la Daniel Tănase colanul de guvernator al Districtului Rotary 2241 România şi Republica Moldova, iar noii preşedinţi ai cluburilor participante la eveniment au preluat ştacheta de la preşedinţii anului rotarian 2015-2016.

Susţinere din partea lui Daniel Tănase

Rotarienii din Târgu-Mureş au fost salutaţi de Daniel Tănase, guvernatorul Districtului Rotary 2241 România şi Republica Moldova pentru anul rotarian 2015-2016, care a transmis un mesaj de susţinere pentru membrii Rotary, Rotaract şi Interact. „E o ocazie cu totul specială, pentru că astăzi este prima zi de mandat a lui Mircea Solovăstru”, a afirmat Daniel Tănase. „Îi doresc lui Mircea să aibă un an minunat, vouă un an formidabil şi la sfârşitul acestui an să vă îmbogăţiţi sufleteşte, fericiţi că sunteţi în Rotary, iar viaţa voastră să fie mai prosperă, mai profundă şi aibogată în semnificaţii”, a completat oaspetele special al rotarienilor din Târgu-Mureş.

C rotary

Mircea Solovăstru, discurs depre educaţie

Cel mai aşteptat discurs al serii i-a aparţinut noului guvernator al Districtului Rotary 2241 România şi Republica Moldova pentru anul rotarian 2016-2017, târgumureşeanul Mircea Solovăstru, care a dezvăluit selectei asistenţe prezentă în restaurantul Hotelului „Grand” câteva din obiectivele anului rotarian care a început la data de 1 iulie 2016. „Echipele ce vor prelua de astăzi frâiele trebuie să știe că au și responsabilități mari pentru că așteptările comunității sunt tot mai mari. Și fiecare dintre noi trebuie să facem eforturi ca membrii comunității să știe de acțiunile noastre. As vrea să le transmit colegilor mei rotarieni din clubul Rotary Târgu-Mureş un gând de mulţumire pentru susţinerea pe care mi-au arătat-o de-a lungul anilor şi pentru sprijinul constant. Voi încerca prin activitatea de guvernator să mă ridic la înălţimea aşteptărilor voastre. Vom reuşi, împreună, să facem ca ceea ce a gândit Paul Harris să fie încă actual. În calitatea mea de Guvernator al Districtului 2241 România şi Republica Moldova veţi găsi în mine un partener pentru proiectele voastre. Trebuie să vă anunţ că în mandatul pe care îl încep astăzi mi-am propus să pun un accent deosebit pe educaţie. Eu şi Alina avem trei copii minunaţi acasă. Ne zbatem să le oferim tot ceea ce e mai bun, să aibă posibilitatea să cunoască, să descopere lucruri. Cu siguranţă sunt şi alţi copii la fel de capabili, dar care nu au şansă. Aici cred că trebuie să intervenim prin acţiunile noastre. Să încercăm să le oferim măcar o şansă să se remarce sau să descopere oportunități, pentru că de atunci încolo capacitatea fiecăruia îi va ajuta mai departe în viață. Vă doresc succes în activităţile voastre”, a precizat Mircea Solovăstru.

A rotary

Rotiri de colan

De asemenea, cei prezenţi au asistat la şase ceremonii de rotire de colan, după cum urmează: Cristian Tălmăcean pentru Mircea Suciu (Rotary Club Târgu-Mureş), Eda Gliga Baubec pentru Ana Maria Georgescu (Rotary Club Târgu-Mureş Maris), Kiss Sandor pentru (Rotary Club Târgu-Mureş Teka), Mihai Pavel pentru Dana Oprea (Rotaract Club Târgu-Mureş), Barta Zoltan pentru Fazakas Tas Arpad (Rotaract Club Târgu-Mureş Teka) şi Alin Luca pentru Sile Suciu (Interact Club Târgu-Mureş).

B rotary

Momente speciale

Seara rotariană de la Hotel „Grand” a conţinut mai multe momente emoţionante şi bogate în semnificaţii. Daniel Tănase a acordat distincţia „Rotarianul Anului” lui Cristian Tălmăcean, Eda Gliga Baubec şi Kiss Sandor „pentru anul excepţional şi modul exemplar de colaborare între cluburile Rotary”, în timp ce Silviu Puni, asistent guvernator 2015-2016, a primit o plachetă în semn de recunoaştere a meritelor din cadrul Rotary.

Aplauze generoase au mai primit Violeta Oltean, aflată în selecta listă de patru rotarieni din Districtul 2241 România şi Republica Moldova care deţin titul de Major Donor.

Alte momente speciale incluse în programul ceremoniei au constat în oferirea disticţiei Paul Harris Fellow pentru Eda Gliga Baubec şi Szalkay Jozsef (Rotary Club Târgu-Mureş Teka) şi primirea în rândurile membrilor Rotary Club Târgu-Mureş a lui Daniel Ştefan, conferenţiar universitar la Universitatea „Petru Maior” Târgu-Mureş.

D rotary

E rotary

F rotary

G rotaryH rotary

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE