Share

Home / Social / Salvați Copiii a deschis o grădiniță estivală, la Târgu-Mureș

Salvați Copiii a deschis o grădiniță estivală, la Târgu-Mureș

Peste 700 de copii din comunităţi defavorizate din țară vor beneficia de educaţie preşcolară, în cadrul celor 37 de grădiniţe estivale lansate luni, 4 iulie, de Organizaţia Salvaţi Copiii. O astfel de grădiniță s-a deschis și la Târgu-Mureș.
Grădiniţele vor funcționa pe perioada verii, în perioada 4 iulie-2 septembrie, pentru a facilita creşterea nivelului de pregătire pentru şcoală şi accesul la educaţie primară, dar şi pentru a preveni abandonul şcolar pe termen lung al copiilor proveniţi din medii defavorizate. 36 de cadre didactice care vor lucra direct cu cei mici au fost pregătite special pentru acest program. Până în prezent, Salvaţi Copiii a integrat peste 5.500 de copii de vârstă preșcolară şi a instruit peste 1.370 de educatori care lucrează cu copii din comunităţi defavorizate. „Salvaţi Copiii îşi dorește să ofere sprijin tuturor copiilor, pentru ca aceștia să poată porni cu șanse egale în viață. În acest sens, accesul la educație, începând cu integrarea copiilor în grădinițe, este crucial. Pentru a reduce decalajul la învăţătură pentru copiii aflaţi în pragul excluziunii sociale, Salvaţi Copiii România este singura organizație care desfăşoară, de cinci ani, iniţiativa Grădiniţele estivale, parte din programul Şanse egale pentru toţi copiii, într-o societate fără discriminare”, a precizat Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv Salvaţi Copiii România.

Un program destinat copiilor din comunitățile sărace
În cadrul grădinițelor estivale sunt incluşi copiii care nu au sau nu au avut posibilitatea parcurgerii etapei preşcolare, din motive socio-economice, care fie nu au fost înscrişi în sistemul de învăţământ, fie au fost înscrişi, dar au avut o participare redusă, aflându-se astfel în risc de abandon şcolar. La sfârşitul grupelor estivale, copiii sunt înscrişi în sistemul de învăţământ preşcolar sau şcolar, în funcţie de vârstă, iar situaţia lor educaţională este monitorizată pe tot parcursul anului şcolar. Organizaţia Salvaţi Copiii dezvoltă programe de includere preşcolară şi şcolară dedicate copiilor proveniţi din medii defavorizate încă din anul 1999. Grădiniţele estivale, organizate anual, constituie o modalitate prin care copiii din comunităţi sărace, cei mai mulţi de etnie romă, sunt atraşi către şcoală, ajutaţi să se integreze în plan educaţional şi să recupereze lacunele provocate de lipsa educaţiei preşcolare. Doar 42% dintre copiii romi (6-15 ani) au mers la grădiniţă, în comparaţie cu 87% dintre copiii de alte etnii şi care trăiesc în acelaşi mediu.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Recunoștință adusă cuplurilor de aur și argint, la întâlnirea fiilor satului Jabenița

Un moment încărcat de emoție în cadrul sărbătorii „Fiii Satului Jabenița” a fost cel în …

Share
Share