Home / Invatamant / „Agree to disagree”, la a treia ediţie în „Papiu”

„Agree to disagree”, la a treia ediţie în „Papiu”

Distribuie

papiuColegiul Naţional „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu-Mureş a găzduit, recent, competiţia judeţeană de dezbateri în limba engleză „Agree to disagree”, organizată de clubul „Mindbusters” al colegiului. Cu această ocazie, Anca Sâmpetrean, coordonator al competiţiei, ne-a prezentat activitatea anterioară a clubului şi a realizat un scurt bilanţ al evenimentului la care au participat 18 elevi.

Reporter: Cum a început clubul „Mindbusters”?

Anca Sâmpetrean: Clubul, afiliat ARDOR, a fost înființat la solicitarea elevilor din Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian” în toamna anului școlar 2013-2014, susținuți și îndrumați de doamna profesoară Stoica Briena. De atunci, întâlnirile au loc săptămânal în incinta colegiului, unde membrii organizează meciuri în diferite formate de dezbatere: World Schools, Karl Popper, MUN, Public Speaking.

Rep.: Ce activitate aveți acum?

A.S.: Clubul are mai multă activitate în timpul anului școlar. Avem întâlniri și dezbateri săptămânale, trimitem membrii pentru a ne reprezenta clubul la mai multe competiții naționale, cum ar fi „Saint George – City of Debate” sau „Tinerii Dezbat”, dar și locale, „Mureș Open”, „Agree to disagree”. Acum, în timpul vacanței, ne concentrăm mai mult pe competiții, spre exemplu „Forumul Național de Dezbateri”.

Rep.: În ce a constat practic acest eveniment?

A.S.: „Agree to disagree”, aflată la ediția a III-a, este o competiție județeană de dezbateri în limba engleză. Au fost şase echipe participante care au dezbătut o moțiune legată de ateism, iar cele două echipe care au intrat în finală au dezbătut pe conceptul de enclavă etnică. Dezbaterile nu doar că produc persoane avizate, dar în acelaşi timp atrag oameni cu un spirit deschis şi care sunt pasionaţi de cercetare, de analiză și de invenţie. Utilizarea limbii engleze în acest cadru are menirea de a consolida încrederea elevilor în propriile capacităţi de exprimare şi comunicare într-o limbă de circulaţie internaţională, făcându-i astfel competitivi şi pregătiţi pentru responsabilităţile care-i aşteaptă.

Rep.: Ce atribuții ai avut?

A.S.: A trebuit să mă ocup de fiecare departament în parte, dar am primit ajutor la departamentul de imagine de la Tudor Linca și de la colegii mei la departamentul de amenajare.

A consemnat Ilinca BURDULEA

 

 

De asemenea, verificati

Șerban Radu George. ” Matematica pură este o artă abstractă ”

Distribuie Elevul Șerban Radu George este o adevărată revelaţie a matematicii de performanţă din județul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.